Mondariz

Agua de Mondariz is een mineraalarm water waarvan de samenstelling goed is voor de gezondheid. De geschiedenis van Mondariz begint bij de commerciële exploitatie van zijn geneeskrachtig mineraalwater, dat in 1873 de status van openbaar nut kreeg. Mondariz werd één van de belangrijkste hydrotherapie-centra van Spanje en was eeuwenlang de officiële leverancier van de Spaanse koninklijke familie. Mondariz is marktleider in Spaans bronwater. Afkomstig uit het noordwesten van Spanje (Galicië). De bronnen bevinden zich vlakbij Santiago de Compostela. Het water werd in eerste instantie via apotheken verkocht als heilzaam water. Mondariz is zeer zacht van smaak.
 
Agua de Mondariz is rijk aan bicarbonaat en bevordert een goede spijsvertering. Het is veelzijdig, voegt een sprankeling toe aan elke maaltijd, en biedt ook de nodige balans om met elk gerecht te combineren. Agua de Mondariz is een water met een laag mineraalgehalte en een uitstekende bron van ijzer voor het lichaam. Een dagelijkse inname van twee liter Agua de Mondariz levert 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit mineraal. Het heeft een geschatte totale hardheid van 4,2 oF en een geschatte pH-waarde van 6,5. De aansluiting aan tafel met fijne wijn is dan ook opmerkelijk.
 
Mondariz heeft 2 keer een ‘Diamond Taste Award’ ontvangen voor het water, dat betekent 14 jaar opmerkelijke product kwaliteit leveren.
 
Mondariz wordt in glazen flessen geleverd.
Geen producten gevonden...