Richmond Plains - 15700728

Richmond Plains, opgericht in 1991, is een zeer klein familiebedrijf. Gevestigd in de buurt van Nelson op de top van het Zuidereiland van Nieuw- Zeeland. Richmond Plains is een pionier op het gebied van biologische wijn en verbouwde de eerste gecertificeerde biologische sauvignon-blanc en pinot noir van Nieuw-Zeeland. Alle druiven zijn inmiddels biodynamisch geteeld met intensieve handmatige technieken om zo goed mogelijk voor de wijnstokken te zorgen.
 
Richmond Plains gelooft in het maken van geweldige wijnen door met de natuur samen te werken in de wijngaarden. Door biodynamische methoden te gebruiken, kunnen ze het karakter van het terroir echt uitdrukken in de wijnen. Ze voeden de grond en wijnstokken met biologische brouwsels en compostthee. Ziekten worden bestreden met natuurlijke nuttige organismen zoals Trichoderma en Bacilus Subtilus die ongewenste organismen tegengaan. Deze weelderige groene wijngaard creëert een aantrekkelijk leefgebied voor een verscheidenheid aan inheemse vogels, hagedissen, vlinders en nuttige insecten.
 
Het Koru logo op het label komt uit de Nieuw- Zeelandse Maori-mythologie en symboliseert een nieuw begin, bloeiend leven en groei. Net zoals elk seizoen de wijngaard nieuw leven inblaast en nieuwe wijnen maakt; zo ontwikkelen en ontvouwen de smaken van eerdere jaargangen zich zachtjes naarmate ze rijpen. De wijnen zijn een toonbeeld van beheersing en bieden finesse boven kracht. Superbe recensies zijn het gevolg.
Geen producten gevonden...