San Prudencio | Ruben Saenz

Wijnmaker en eigenaar, Ruben Saenz, wordt beschouwd als een van de opkomende en getalenteerde wijnmakers in Spanje. Hij studeerde Enologie in Rioja en haalde zijn PhD in bodemtechnologie. Ruben Saenz werkt aan zijn eigen project, Bodegas San Prudencio, maar helpt ook andere wijnhuizen in Rioja en in het buitenland.

Ruben behaalde een diploma in de chemie aan de Universiteit van La Rioja, na een diploma in de wijnkunde. Daarna werkte bij de universiteit als onderzoeker in Analytische Chemie. Zijn proefschrift ging over een nieuwe bijdrage aan de analyse van ante cyanide verbindingen door capillaire elektroforese. Daarna was hij gericht op het onderzoek naar de polyphenolische samenstelling van wijnen en analytische methoden op basis van capillaire elektroforese. Als gevolg hiervan heeft hij diverse artikelen gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals “Journal of Chromatography and Analytical Chemistry”.

Hij heeft gesproken op verschillende conferenties en seminars, altijd over wijnbouw en polyfenolen. Als wijnmaker heeft hij gewerkt voor Bodegas Ontañon, Bodegas Monte Laturce en Grupo Berberana. Ook heeft hij gewerkt als consultant voor de vereniging Mountain Vineyards in verschillende Spaanse regio's. Momenteel werkt hij als consultant wijnmaker voor diverse wijnhuizen, waaronder Bodegas Tsimlyanskie, in Rusia. Sinds 2002 is hij consultant met zijn eigen project, Bodegas San Prudencio, bij zijn familie.

Binnen Bodegas San Prudencio is hij speciaal trots op Depadre Mountain Vineyards (Depadre 2009- 93p IWC, Depadre 2012 - 94p D Smedley). Hier ontwikkelt hij een lijn van wijnen op basis van elegantie en finesse. De naam De Padre is een eerbetoon aan zijn vader. Een wijn die hij probeert te maken zoals zijn vader het vroeger deed; Tempranillo en ook Garnacha. Ze bevatten sommige moderne technieken, zoals de integratieve fermentatie in eikenvaten, om deze concepten van elegantie en finesse te vinden.

Geen producten gevonden...