Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Clos de Paradais 2018

Clos de Paradais 2018

€56,95
Sommige wijnen proef je nooit en daarom weet je niet dat ze bestaan. Cuvée Clos de Paradaïs wordt gemaakt van Auxerrois, een druif die veel voorkomt in Luxemburg maar van weinig belangstelling geniet. Met een productie van niet meer dan 500-600 flessen pe
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Sommige wijnen proef je nooit en daarom weet je niet dat ze bestaan. Cuvée Clos de Paradaïs wordt gemaakt van Auxerrois, een druif die veel voorkomt in Luxemburg maar van weinig belangstelling geniet. Met een productie van niet meer dan 500-600 flessen per jaar maakt hij deze wijn tot zijn topcuvée. Hij is absoluut verbluffend, uw mond zal bij proeven open vallen van verbazing! Het is een rijpe wijn  met aroma's van wittebloesem, gemalen hazelnoot en boter. In de mond is hij zijdezacht, romig en rond. De wijn heeft een lichte zoetheid met een zuurgraad die leidt tot een lange afdronk waarin een rijpe fruitige, kruidigheid tevoorschijn komt.
 
Begonnen op het wijngoed van zijn familie, Domaine Mme Aly Duhr & fils, is hij inmiddels met zijn eigen ‘Château Pauqué’ uitgegroeid tot een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Hij geldt als een van de voorlopers bij het maken van terroirwijnen, waar veel andere wijnboeren de druif vooral voor het voetlicht willen brengen. Abi Duhr is echter van mening dat er een volgende stap moest worden gemaakt, naar wijnen met een duidelijke terroir expressie en met meer diepgang en complexiteit. Vanuit dat idee creëerde hij in 1988 de ‘Clos du Paradis’, een wijn waarbij de wijngaard voorop stond en niet zozeer de druif. Het was de bekroning van een ontwikkeling van een aantal jaren, met veel vernieuwingen in het wijnmaken, zoals het gebruik van eikenhout (1982) en het toepassen van de appelmelkzure gisting (1987). Voor Luxemburg in die tijd revolutionaire vernieuwingen. Château Pauqué telt, na een recente aankoop van een hectare prachtige wijngaarden in het dorp Schengen, in totaal 4,5 hectare wijngaarden. Vrijwel alle stokken staan aangeplant op steile hellingen langs de Moezel, essentieel voor de beste kwaliteit. De wijngaarden zijn beplant met pinot blanc, elbling, auxerrois, riesling, pinot gris en chardonnay. De wijngaarden vinden we in de lieux-dits Mertert Herrenberg, Grevenmacher Fels en Paradäis, Wormeldange Nussbaum, Ehnen Bromelt, Stadtbredimus Dieffert en –Fels en Schengen Fels, de enige wijngaard in het Luxemburgse deel van de Moezel op rode zandsteen. In zijn werk heeft Abi Duhr zich sterk laten beïnvloeden door de Franse, en met name de Bourgondische manier van wijnmaken.
Land Luxemburg
Productiemethode Conventioneel
Alcoholpercentage 13 %
Herkomstbenaming Vin du Luxembourg
Regio Grevenmacher
Lekker bij Zeetong of tarbot a la meuniere, kreeft gekookt met botersaus, gevogelte met een romige saus, steak tartaar of viscurry.
Smaakprofiel Zijdezacht, romig, licht zoet met een frisse zuurgraad.
Druivenras Auxerrois
Jaargang 2017