Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Tronquoy-Lalande 2018

Château Tronquoy-Lalande 2018

€39,50
op voorraad
De eerste wijn van Château Tronquoy-Lalande wordt gemaakt van vier verschillende druivenrassen: merlot, cabernet sauvignon, petit verdot en cabernet franc. De elegante en complexe geur onthult tonen van zwart fruit en hints afkomstig van de houtrijping.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
De eerste wijn van Château Tronquoy-Lalande wordt gemaakt van vier verschillende druivenrassen: merlot, cabernet sauvignon, petit verdot en cabernet franc. Elk ras heeft een bepaalde rol in de assemblage van de wijn zoals rondheid of dichtheid. Andere druivenrassen verbeteren het aroma, de smaak of voegen lengte toe.

De elegante en complexe geur onthult tonen van zwart fruit en subtiele hints afkomstig van de houtrijping. De smaak is vol en heeft een mooie zuurgraad en lengte. Goed geïntegreerde tannines en een zekere kruidigheid zijn typische kenmerken van deze assemblage, samen met tabak, hars, zwarte bessen en droparoma' die de wijn zijn onderscheidende persoonlijkheid geven. Na het assembleren rijpt de wijn een jaar lang in Franse eiken vaten.
 

Over Château Tronquoy-Lalande

Al in de 18e eeuw stond de wijngaard van Château Tronquoy-Lalande bekend om de fraaie wijnen. Toch ging het niet voortvarend en de wijnen stonden op het laatst, tegen de eeuwwisseling in 2000 niet al te best te boek. Toen Olivier en Martin Bouygues het nabijgelegen Château Montrose kochten ging Tronquoy-Lalande mee in die aankoop.

Het kasteel ligt centraal in de Appellation Contrôlée Saint Estèphe, vlak bij grote broer, de 2e Grand Cru Château Montrose. Excellente ligging dus. In totaal zijn er zo’n 30 hectaren beplant met: merlot 52%, cabernet-sauvignon 39%, cabernet-franc 3% en petit-verdot 6% druiven. Het hoge percentage merlot in dit deel van Bordeaux is opvallend, bij alle buren domineert juist de cabernet-sauvignon. Per hectare houden zij een dichtheid aan van 9000 wijnstokken per ha. Men is in navolging van veel andere kastelen inmiddels overgegaan op biologische productie en daarvan wordt de certificering in 2024 verwacht. Behalve rode wijnen maken zij ook wat wit.

Omdat de wijngaarden relatief dicht bij de Gironde liggen is de ondergrond sterk bepaald door een metersdikke laag klei met enorm veel kiezel. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is 23 meter boven de zeespiegel.

Het fraaie kasteeltje werd ooit in opdracht van de familie Tronquoy ontworpen door dezelfde architect die ook het voorname ‘Grand Théâtre’ in de stad Bordeaux tekende, Victor Louis. Direct volgend op de aankoop door de gebroeders Bouygues werd begonnen met een indrukwekkende renovatie. Zo werd er een prachtige nieuwe wijn- maak en rijpingskelder aangelegd. Nu prijken er 22 glanzende, roestvrijstalen gistingstanks in de smetteloze ruimte. De wijnen rijpen in vaten van Frans Eiken gedurende 12 maanden waarna de jonge wijn op fles gaat. 

Land Frankrijk
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming Saint-Estèphe, Bordeaux, Frankrijk
Lekker bij Cassoulet, confit de canard, entecôte, boeuf bourgignon en wildgerechten
Smaakprofiel Rijk, klassiek en vol
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc
Jaargang 2018
Inhoud 14.5 % - 0.75 L