Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Les Pins Francs Blanc 2020

Les Pins Francs Blanc 2020

€22,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Bordeaux Blanc van Chateau Jean Faux opent zich met een aromatische uitdrukking van gedroogde citroen en witte bloem met plantaardige tonen zoals gras en citroengras op de achtergrond. Hij heeft complexe aroma's van limoen, citroen, verveine, ananas
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Bordeaux Blanc van Château Jean Faux opent zich met een aromatische uitdrukking van gedroogde citroen en witte bloem met plantaardige tonen zoals gras en citroengras op de achtergrond. Hij heeft complexe aroma's van limoen, citroen, verveine, ananas met een mooie puurheid van fruit en in evenwicht gehouden door veel frisheid. Hij is goed te combineren met gebakken witvis met ravigotesaus, asperges met botersaus, ei en kappertjes, ceasar salad, salade niçoise en frisse licht zure gerechten als cheviche.
 
Gepassioneerd en gek op geweldige wijnen, besloot Pascal Collotte in 2002 Ch√¢teau Jean Faux over te nemen. Vanuit een ruïne bouwde hij een klein landgoed op prachtig gelegen hellingen van Sainte-Radegonde, op de linkeroever van de Dordogne, 5 km van Castillon-la-Bataille. Met veel zorg voor de wijnstokken zoekt deze plantenliefhebber vooral de signatuur van het terroir. Nauw gecontroleerd door Stéphane Derenoncourt, worden de wijnen, gecertificeerd in biodynamica, gevinifieerd in perfecte omstandigheden en profiteren ze van een afgemeten veroudering. Hier gaat de prioriteit naar evenwicht. De wijnen zijn daardoor goed verteerbaar en gemakkelijk te drinken, zowel jong als met enkele jaren veroudering.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch, Vegan
Herkomstbenaming A.O.C. Bordeaux
Lekker bij Gebakken witvis met ravigotesaus, asperges met botersaus, ei en kappertjes, ceasar salad, salade niçoise en frisse licht zure gerechten als cheviche.
Smaakprofiel Stuivend, groen, fris en een medium-body.
Druivenras 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon
Jaargang 2020
Inhoud