Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lelouvier Le Cidre Brut

Lelouvier Le Cidre Brut

€7,95
op voorraad
Lelouvier Cider de Normandië is een mousserende, fruitige en verfrissende drank. De bittere appels vormen de structuur van de cider, de zoete appels geven de cider zijn aroma's terwijl de zure appels finesse en frisheid geven.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

Lelouvier Cider de Normandië is een mousserende, fruitige en verfrissende drank. Het wordt gemaakt van vele verschillende soorten 'cider' appels (er worden vaak meer dan 50 verschillende soorten gebruikt). De bittere appels vormen de structuur van de cider, de zoete appels geven de cider zijn aroma's terwijl de zure appels finesse en frisheid geven.  

Wanneer de appels rijp zijn worden deze geplet waarna ze worden geperst. Het sap fermenteert tot het iets meer dan 4% alcohol heeft bereikt. De cider wordt vervolgens onder druk gebotteld.

Drink Lelouvier Cider gekoeld op een temperatuur rond de 8°C.

Over Lelouvier

André Lelouvier was een wijn en gedistilleerd handelaar die in 1933 een eigen bedrijf begon in het plaatsje Briouze, Normandië. Kort daarna begon hij met het laten rijpen van Calvados en bier. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was André Lelouvier een van de leidende -kwaliteits- experts op het gebied van gerijpte -jaargangs- Calvados. In de zeventiger jaren stichtte hij ‘Calvados Lelouvier’ met als bedoeling het in de toekomst te kunnen overdragen aan één van zijn 11 kinderen. Uiteindelijk nam zoon Christian Lelouvier het roer over tot zijn overlijden in 2016.

Nu was het de beurt aan de ‘young and upcoming superstar’ Guillaume Drouin (augustus 1978) zoon van Christian Drouin, een topnaam in de hedendaagse Calvados wereld.

In het plaatsje Domfront werd het kleine, maar gespecialiseerde handelshuis Comte Louis de Lauriston overgenomen door 'young and upcoming superstar' Guillaume Drouin. Toen in 2016 Christian Lelouvier overleed, nam Drouin ook dat bedrijf over en werden alle activiteiten samengebracht in Domfront. Daar rijpen nu zo’n 350 vaten van verschillende formaten.

Er wordt veel gewerkt met gebruikte fusten uit de wijnwereld. Deze worden eerst uit elkaar gehaald, gereinigd en opnieuw in elkaar gezet incluis het spectaculaire ‘toasten’ waarbij de binnenzijde van het vat wordt geroosterd boven vuur. Drouin kiest voor ‘medium toast’ en slechts in een enkel geval voor ‘heavy toast’ dat een op gebrande koffie lijkende geur en smaaktoon kan meegeven aan de Calvados. Behalve 225 liter wijnvaten zijn er in toenemende mate fusten van 300-400 en 600 liter. Ook staan er ‘foudres’, grote eiken vaten met een inhoud van ruim 2000 liter.

Land Frankrijk
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming Normandië, Frankrijk
Lekker bij Als aperitief of bij terrines, vis, wit vlees of appel desserts
Smaakprofiel Mousserend, fruitig en verfrissend
Druivenras Verschillende soorten ciderappels
Jaargang
Inhoud 4.5 % - 0.75 L