Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

€9,95
op voorraad
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

Over Nadal

In het dorp Ponte della Priula huist het indrukwekkende bedrijf Nadal. Niet omwille van voorname oude panden, maar door hun ultra moderne technische inrichting gekoppeld aan voorbeeldig wijngaard management. Nu staat Alberto Nadal aan het roer van het bedrijf dat in 1980 door vader Valerio werd opgericht. Zelden zagen wij gezonder ogende wijngaarden, zelden ook een beter technisch ingerichte wijn maak ruimte.

Grotendeels uit hout opgetrokken en waarvan het dak is vol gelegd met zonnepanelen. Men is 100% zelfvoorzienend wat stroom betreft en sloot zicht aan bij een  bedrijf dat over en weer stroom uitwisselt tussen wijnbedrijven onderling. Wat jij teveel hebt gaat naar de buren en wat je tekort komt haal je daar op. Een hedendaags stukje ecologisch denken. Dit pand staat vol met een keur aan glanzende, ultra modern wijn maak materiaal. Ook is er een eigen laboratorium waar de wijnen kunnen worden geanalyseerd. Tot slot een ‘state of the art’ bottellijn voor mousserende wijnen, wijnen met kurk afsluiting en die met schroefdop. Nadal is tot in de puntjes geëquipeerd.

In totaal telt Nadal zo’n 60 hectaren wijngrond, waarvan de helft biologisch is gecertificeerd. De percelen liggen verdeeld over de communes  Santa Lucia di Piave en Musile di Piave. Ongeveer 15 hectaren ervan worden voor langere tijd gehuurd, de rest is eigendom. Men ging destijds over tot aanschaf van eigen grond toen bleek dat de jaarlijkse aankoop van druiven te grillig was, niet alleen door de grote prijsschommelingen maar ook kwalitatief. Vader Nadal hield de aanvoer van fruit liever in eigen hand.

Alle  wijngaarden liggen dus in het oude stroomgebied van de rivier de Piave, noordelijk van Venetië. Vroeger een veel grotere waterstroom dan nu het geval is. De grondsamenstelling van de wijngaarden reflecteert dat. Sediment aangevoerd door de Piave waarin klei en kiezel uitbundig voorkomen. Het is een relatief rulle, dus gemakkelijk te bewerken grondsoort. Opvallend is de machine die de grond direct onder de wijnstok opent waardoor zuurstof in de grond komt. Na enkele weken sluit men met dezelfde machine weer de grond. Het besturen van dit landbouw werktuig heeft veel weg van de ultieme precisie van Max Verstappen (links en rechts mag je niets raken) de messcherpe ‘vouw’ heeft alles weg van de broek van de opperbevelhebber als hij op bezoek gaat bij de Koning. Deze vorm van precisie wordt door ‘Europa’ sterk gestimuleerd en ook waar mogelijk gesubsidieerd.

Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming Veneto
Lekker bij
Smaakprofiel
Druivenras Cabernet Sauvignon
Jaargang
Inhoud 0,75 L - 12%