Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Paxton MV Shiraz Bio 2018

Paxton MV Shiraz Bio 2018

€18,95
op voorraad
100% Shiraz, 12 maanden op Frans eikenhout gerijpt. De kleur is helder paars en rood. Aroma's van rijpe bramen, wild venkelzaad, cacao en steranijs. In de mond medium tot vol van smaak met verse moerbeien. Bewaarpotentieel van 10 tot 15 jaar.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

100% Shiraz, 12 maanden op Frans eikenhout gerijpt. De kleur is helder paars en rood. Aroma's van rijpe bramen, wild venkelzaad, cacao en steranijs. In de mond medium tot vol van smaak met verse moerbeien. Bewaarpotentieel van 10 tot 15 jaar.

De MV vertoont de kenmerken van de klassieke McLaren Vale Shiraz: elegantie, balans en plezier in een fles. Deze wijn biedt het beste van twee werelden: een fantastische wijn als hij jong is, maar een zorgvuldige bewaarperiode van 10-15 jaar zal u zeer mooi belonen.

Individuele percelen van elke wijngaard werden geplukt met een optimale suiker-, zuur- en smaakbalans. Deze percelen bleven tijdens de vinificatie gescheiden en werden vóór het bottelen gemengd. De fermentatie begon nadat de druiven voorzichtig werd ontsteld in zowel open als statische fermentoren. Tijdens de fermentatie werd elk pakket twee weken lang twee keer per dag ondergedompeld en overgepompt om smaak-, kleur- en tannineverbindingen te extraheren. De fermenten worden vervolgens geperst tot een combinatie van nieuwe en volwassen Franse eiken barriques (225 L) en puncheons (500 L), waar ze gedurende 12 maanden werden gevoed voordat ze werden gemengd en gebotteld.

OVER PAXTON WINES

De Paxton-wijngaarden zijn verspreid over een divers aantal locaties en grondsoorten, die zonder compromissen worden beheerd, van planten tot oogsten. David Paxton blijft ernaar streven de inputs te minimaliseren en beheert de wijngaarden van Paxton biologisch-dynamisch – een landbouwsysteem zonder het gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden met de nadruk op het bevorderen van gezonde, levende bodems door het gebruik van natuurlijke compostbereiding.

In 2011 werd Paxton een volledig gecertificeerde biologische en biodynamische wijnproducent.

In 2005 opende Paxton hun kelderdeur bij Landcross Farm, een historische schapenboerderij uit 1860 en de locatie van het oorspronkelijke dorp. De kelderdeur is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor proeverijen, evenementen en evenementen.

Paxton is toonaangevend in zowel biologische als biodynamische wijnbouw en wijnbereiding. Het fruit voor alle wijnen is uitsluitend afkomstig van landgoedwijngaarden in McLaren Vale, Zuid-Australië.

Paxton, opgericht in 1979, is een familiebedrijf in wijn. Oprichter en eigenaar, David Paxton, is een van de meest gerespecteerde wijnbouwers van Australië – een reputatie die is gebouwd op het beheren en telen van wijndruiven van uitzonderlijke kwaliteit gedurende meer dan 30 jaar.

De familie Paxton onderhoudt al drie decennia hun eigen wijngaarden in McLaren Vale. McLaren Vale wordt internationaal erkend als een van de toonaangevende wijnregio's van Australië en staat bekend om de productie van super premium kwaliteitswijnen, met name rode wijnen.

Land Australië
Productiemethode Biologisch, Biodynamisch
Herkomstbenaming McLaren Vale, Australië
Lekker bij Tagliatelle Bolognese
Smaakprofiel Elegant, gebalanceerd en fruitig
Druivenras Shiraz
Jaargang 2018
Inhoud 14 % - 0.75 L