Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Paxton NOW Shiraz Bio 2022

Paxton NOW Shiraz Bio 2022

€18,95
op voorraad
100% Shiraz. De kleur is levendig paars en roze. Het heeft tonen van ijzersteen, frambozen en is licht rokerig. De wijn heeft een medium-body, grindachtige tannines gecompenseerd door een delicate zuurgraad met een elegante afdronk. Drink ‘NOW’.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

100% Shiraz. De kleur is levendig paars en roze. Het heeft tonen van ijzersteen, frambozen en is licht rokerig. De wijn heeft een medium-body, grindachtige tannines gecompenseerd door een delicate zuurgraad met een elegante afdronk. Drink ‘NOW’. 

Deze Shiraz ontwikkelt zich na enige tijd in het glas. Aan het begin geeft de wijn vooral aardse tonen, later komt er steeds meer zwarte bes vrij. 

De druiven zijn geplukt bij een optimaal suiker- en smaakevenwicht. Ze werden in open fermentoren gedaan en gedurende ongeveer 20 dagen voorzichtig met de hand ondergedompeld, waardoor de levendige kenmerken van de wijngaard werden geëxtraheerd. Wanneer de primaire gisting voltooid is, wordt er op roestvrijstalen tanks geperst voor malolactische gisting en korte rijping voordat zij mooi en vroeg bottelden om de versheid te behouden. Bij het maken van deze wijn zijn geen zwaveldioxide of conserveermiddelen toegevoegd, maar zwaveldioxide is een natuurlijk bijproduct van het fermentatieproces.

OVER PAXTON WINES

De Paxton-wijngaarden zijn verspreid over een divers aantal locaties en grondsoorten, die zonder compromissen worden beheerd, van planten tot oogsten. David Paxton blijft ernaar streven de inputs te minimaliseren en beheert de wijngaarden van Paxton biologisch-dynamisch – een landbouwsysteem zonder het gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden met de nadruk op het bevorderen van gezonde, levende bodems door het gebruik van natuurlijke compostbereiding.

In 2011 werd Paxton een volledig gecertificeerde biologische en biodynamische wijnproducent.

In 2005 opende Paxton hun kelderdeur bij Landcross Farm, een historische schapenboerderij uit 1860 en de locatie van het oorspronkelijke dorp. De kelderdeur is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur voor proeverijen, evenementen en evenementen.

Paxton is toonaangevend in zowel biologische als biodynamische wijnbouw en wijnbereiding. Het fruit voor alle wijnen is uitsluitend afkomstig van landgoedwijngaarden in McLaren Vale, Zuid-Australië.

Paxton, opgericht in 1979, is een familiebedrijf in wijn. Oprichter en eigenaar, David Paxton, is een van de meest gerespecteerde wijnbouwers van Australië – een reputatie die is gebouwd op het beheren en telen van wijndruiven van uitzonderlijke kwaliteit gedurende meer dan 30 jaar.

De familie Paxton onderhoudt al drie decennia hun eigen wijngaarden in McLaren Vale. McLaren Vale wordt internationaal erkend als een van de toonaangevende wijnregio's van Australië en staat bekend om de productie van super premium kwaliteitswijnen, met name rode wijnen.

Land Australië
Productiemethode Biologisch, Biodynamisch
Herkomstbenaming McLaren Vale, Australië
Lekker bij Gegrild vlees en biefstuk
Smaakprofiel Medium-bodied, sappig en aards
Druivenras Shiraz
Jaargang 2022
Inhoud 14.5 % - 0.75 L