Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Noir 2017 - Magnum 1,5L

Pinot Noir 2017 - Magnum 1,5L

€99,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Cuna is een Pinot Noir met een aristocratisch en aards karakter, die in één slok de typische rustiek van Toscane kan combineren met de grote elegantie van deze druif. Het is een elegante rode wijn, geproduceerd met inheemse gisten zonder filtratie. Stra
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Cuna is een Pinot Noir met een aristocratisch en aards karakter, die in één slok de typische rustiek van Toscane kan combineren met de grote elegantie van deze druif. Het is een elegante rode wijn, geproduceerd met inheemse gisten zonder filtratie. Strak, harmonieus, fijn en fris, aangenaam rustiek, met hints van wilde bessen, donkere kruiden en struikgewas. Het is een biologische wijn, gemaakt met ambachtelijke methoden in oude stijl.
Cuna is het biologische werk van de 7 kleine wijngaarden Nuc, Pozzo, Fedelone, 2 Fratelli, Querce, Becco en Cuna. De wijn wordt gemaakt door 7/8 te oogsten vanaf de "zeer vroege" eerste dagen van september naar de "late" dagen in oktober. Daarbij probeert wijnmaker Fredeirco Staderini uit de verschillende wijngaarden de vele gezichten van Pinot Noir naar voren te brengen: van een nauwelijks tot bloei gekomen jeugdige druif, tot de evenwichtige en solide volwassene, tot diepe en genereuze rijpheid.
Rijping: 15 tot 18 maanden in oude barrique en in daarna op fles.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming IGT Toscana Rosso
Lekker bij Pasta bolognese, paddenstoelen risotto, gebraden roodvlees en oude kazen.
Smaakprofiel Elegant, rustiek, fijn en fris.
Druivenras Pinot Noir
Jaargang 2017
Inhoud