Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Project E Coonawarra Cabernet Sauvignon 2020

Project E Coonawarra Cabernet Sauvignon 2020

€29,95
op voorraad
"Prachtig geurig, fris en levendig. Dit is een zachte uitdrukking van cabernet sauvignon. Zwarte kersen, pruim, zoethout en een laagje gedroogde kruiden vullen de neus met aroma's. De smaak is fijn gestructureerd en intens van smaak. De textuur van de tan
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
"Prachtig geurig, fris en levendig. Dit is een zachte uitdrukking van cabernet sauvignon. Zwarte kersen, pruim, zoethout en een laagje gedroogde kruiden vullen de neus met aroma's. De smaak is fijn gestructureerd en intens van smaak. De textuur van de tannines omhult een kern van paars fruit en donkere chocolade. Wikkel jezelf in een Arne Jacobsen "Egg" stoel. Alle rondingen, vloeiend, zacht en sexy. Een cocon van comfort en privacy. De perfecte plek om na te denken over een glas Project 'E' Coonawarra cabernet sauvignon." - Kate Goodman (wijnmaakster)

De Project wijnen vormen een groot deel van de wijnideologie van Penley Estate. Ze zijn een kans om grenzen te verleggen en iets nieuws te maken. Penley Estate is dan ook de eerste wijnmakerij in Coonawarra die gebruik heeft gemaakt van een betonnen ei! Het eindresultaat is buitenaards. De wijn: een cabernet sauvignon gefermenteerd in een betonnen ei, om zo lang in contact te zijn met de schil. 201 dagen om precies te zijn. Het concept van een betonnen ei dateert uit de jaren 1900 en is geïnspireerd op het gebruik van Romeinse amfora in de late 2e eeuw voor Christus. De oude techniek, in een nieuw formaat.

Op 25 april 2019 gingen hele bessen in het ei. Het fermentatieproces zorgt voor warmte wat een stroming creëert, hierdoor wordt de wijn aangemoedigd om te bewegen. De eivorm (zonder hoeken) is een enorme bonus voor dit proces en zorgt ervoor dat de wijn vrijer kan bewegen dan in een vat of tank. Dit betekent ook een stuk minder tussenkomst van de wijnmakers. De wijn gaat echt een eigen leven leiden en vereist geen regelmatige punch-overs en toppings. De dikke stenen wanden van het ei zorgen voor isolatie, temperatuurbeheersing en het helpt het fruit te vormen. De zeer uitgebreide maceratie van 201 dagen hielp om de tannines zachter en gelaagder te maken en tegelijkertijd een prachtige textuur aan de wijn te geven.

De ontwerpster van het label; Bruna Vettori is een kunstenaar uit Brazilië. Ze is een econoom met een creatieve ziel. Het ontwerp van het label is een uitdrukking van tevredenheid. Er zit leven in ons allemaal, net zoals er leven is in deze wijn. Het minimalistische ontwerp dat alleen door zwarte inkt is samengebracht, vertelt een verhaal van vreugde door wijn. Het kunstwerk is ook in de kurk verwerkt.
Land Australië
Productiemethode Biologisch
Alcoholpercentage 14 %
Herkomstbenaming Coonawarra
Regio Coonawarra
Lekker bij Black Angus, vederwild, charcuterie en paddenstoelen risotto of pasta.
Smaakprofiel Fijn, gestructureerd en intens.
Druivenras Cabernet Sauvignon
Jaargang 2020