Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Blanc de Noir 2021

Blanc de Noir 2021

€19,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Blanc de Noir is een spannende wijn. Gemaakt van Pinot Noir-druiven in een witte wijnstijl. De vage roze diamantkleur verwijst naar de oorsprong. De geur is charmant en onmiddellijk aantrekkelijk. Hij geeft aroma's van nectarine, gebakken appel, citroensc
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Blanc de Noir is een spannende wijn. Gemaakt van Pinot Noir-druiven in een witte wijnstijl. De vage roze diamantkleur verwijst naar de oorsprong. De geur is charmant en onmiddellijk aantrekkelijk. Hij geeft aroma's van nectarine, gebakken appel, citroenschil en bloemige karakters, wat leidt tot een sappig gevoel in de mond dat mooi rond en vloeiend is. Hij is helder en verfrissend met een jeugdige fruitintensiteit, ondersteund door een levendige zuurgraad. Hij heeft zeer aantrekkelijke tropische en limoenbloesem tonen met een exotische, kruidige afdronk. Lekker gekoeld is deze wijn perfect als aperitief of heerlijk bij lichter vlees als kalf en gevogelte, Aziatische maaltijden en pastagerechten.

De druiven worden met de hand geplukt van 20 jaar oude Pinot Noir-wijnstokken. Alle vruchten werden heel voorzichtig met een hele bos geperst om huidcontact en kleurextractie te minimaliseren. Het sap is koel gefermenteerd om de primaire fruitkarakters te behouden.

De grond en de wijnstokken worden gevoed met biologische brouwsels en compostthee. Ziekte wordt beheerd met natuurlijke nuttige organismen zoals Trichoderma en Bacilus Subtilus die ongewenste organismen overtreffen. Deze weelderige groene wijngaard creëert een aantrekkelijk leefgebied voor een verscheidenheid aan inheemse vogels, hagedissen, vlinders zoals de monarch en de admiraal, plus nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes.
 
De Grote Hamersma 9- Geproefd op 24 april 2020
Wit van blauw. Lichtroze zweem, gele mondpresentatie. Rijpe appel, het bijna zoet van amandelspijs. Spicy, peer, abrikoos, perzik, aspergebittertje. Allemaal heel fijn van smaak, terwijl er toch sprake is van dikke sappigheid. Bepaald niet plain.
Land Nieuw-Zeeland
Productiemethode Biologisch, Veganistisch
Herkomstbenaming
Lekker bij Als aperitief of heerlijk bij lichter vlees als kalf en gevogelte, Aziatische maaltijden en pastagerechten.
Smaakprofiel Spannend, charmant en onmiddelijk aantrekkelijk.
Druivenras Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Jaargang 2021
Inhoud