Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Sauvignon Blanc 2017

Sauvignon Blanc 2017

€17,95
Droog zonder vatrijping
Combi van tropisch fruit en gemaaid gras/citrus
Warm klimaat Sauvignon
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Druivensoort Sauvignon blanc
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Lekker bij Wit vlees, zachte romige kaas, spicy Oosters, konijn
Oogstjaar 2017
Regio Upper Galilee
Land Israel
Productiemethode
Speciaal
Conventioneel
Otzar Beit Din Shmittah wijn

De wijn toont prominent passievruchten, lychee's en feijoa, met op de achtergrond tonen van gemaaid gras en citrus. Heeft een evenwichtige zuurgraad. 

Technische gegevens: Na een selectief handmatig oogst werden de druiven voorzichtig in volledige trossen geperst. De wijn onderging een fermentatieproces van drie weken bij temperaturen tussen 12-18 ° C. Onmiddellijk na de gisting werd de wijn gescheiden van zijn zware sedimenten en gedurende enkele maanden bewaard in roestvrijstalen tanks op zijn "lees"(gistresten).
 
Het groeiseizoen voorafgaand aan de oogst begon met een regenachtige winter en de wijnstokken werden opnieuw "wakker" in vochtige grond en goede groeiomstandigheden. De lente begon eerder dan normaal, wat leidde tot vroege volwassenheid in de meeste percelen. Het begin van de lente werd gekenmerkt door krachtige wijnbouw, waardoor de wijnbouwers onder druk kwamen te staan ​​om hun taken op tijd af te ronden. Gedurende het seizoen was het weer gematigd zonder extreme gebeurtenissen, en de rijpheid van het fruit was uniform en gematigd. De vintage vertoont tekenen van zeer hoge kwaliteit.
 
Bewaren: bewaren in een koude, donkere omgeving. Als het onder de juiste omstandigheden wordt bewaard, moet de wijn 2-4 jaar na de oogst goed bewaard blijven.
 
Serveertemperatuur: het best gediend bij ongeveer 8-10 ° C.