Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Loin de l'Oeil 2021

Loin de l'Oeil 2021

€20,95
op voorraad
Loin de l'Oeil is een volle wijn met boterachtige hints en aanhoudende smaken, in het bijzonder van kweeperengelei. Het heeft een lange finish met tonen van amandel en hazelnoten in balans met een frisse zuurgraad. De most is gefermenteerd in eiken en aca
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Loin de l'Oeil is een volle wijn met boterachtige hints en aanhoudende smaken, in het bijzonder van kweeperengelei. Het heeft een lange finish met tonen van amandel en hazelnoten in balans met een frisse zuurgraad. De most is gefermenteerd in eiken en acacia vaten en heeft daarna nog 6 maanden in eiken vaten gerijpt.
 
Len de l'El in het Occitaans of Loin de l'Oeil in het Frans betekend letterlijk vertaald: Ver van het oog. Het is een inheemse druivensoort afkomstig uit het Gaillac wijngebied. De druif heeft een lange steel en hangt ver van zijn kruising op de wijnstokspruit, 'het oog', dat zijn naam geeft aan deze druivensoort. De wijndruiven zijn aan de wijnstokken gedroogd, door de hoofdtak die de meeste druiven ondersteunt af te snijden van de trossen, 15 dagen voor de oogst om zo de zuurgraad te behouden en de aroma's te concentreren.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming AOP Gallaic Premières Côtes
Lekker bij Kalfsvlees, paella, viscurry en Comté kaas
Smaakprofiel Vol, fris en boterachtig
Druivenras Loin de l'Oeil
Jaargang 2021
Inhoud