Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 'Kalmit' Riesling GG BIO 2022

'Kalmit' Riesling GG BIO 2022

€52,95
op voorraad
Deze GG riesling is krachtig, sappig en levendig met een typische kalkachtige ondertoon en zilte hints. Het heeft een spannende fijne mineraliteit die wordt gecombineerd met fruit dat doet denken aan groene appel en witte perzik.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

Deze GG riesling is krachtig, sappig en levendig met een typische kalkachtige ondertoon en zilte hints. Het heeft een spannende fijne mineraliteit die wordt gecombineerd met fruit dat doet denken aan groene appel en witte perzik. Een wijn die heel typerend is voor de slanke en unieke vintage uit 2021 en die nog tientallen jaren moeiteloos door kan rijpen.

De druiven zijn afkomstig van een bodem met landslakkenkalksteen in combinatie met mergel en leem.De poreuze kalksteen slaat warmte op en zorgt voor een optimale rijping van de druiven. De wortels van de wijnstok dringen goed door in de tertiare kalksteen. Na de handmatige oogst worden de druiven zeer selectief geselecteerd en slechts licht gekneusd. Zonder maceratie worden de druiven geperst en gefermenteerd met natuurlijke gisten. De wijn rijpt op zijn volle gist tot juli 2022 en rijpt in inox vaten.

Over Weingut Kranz

Vanuit een traditioneel ‘gemengd bedrijf’ ontwikkelde het bedrijf zich na de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de grootouders van de huidige generatie tot een volwaardig wijnbedrijf.

Met grote zorg werd de aanplant verzorgd waarbij nadrukkelijk werd gekeken naar de grondsoort in relatie tot de druivensoort. Boris Kranz werkt al jaren biologisch, waarmee elke vorm van chemische middelen in wijngaard of kelder werden verbannen. Pinot blanc, riesling, chardonnay en pinot noir zijn de enig gebruikte druiven.

Oogsten gaat met de hand en er volgt een strenge selectie van druiven in de wijngaard en kelder. De druiven worden slechts licht gekneusd en in belangrijke mate geperst zonder inweking. Het sap mag even bezinken waarna de wijn gaat gisten met natuurlijke gisten. Het effect is een serie wijnen met grote finesse, zuiverheid en ragfijn zuur, dat bovendien prachtig opgenomen is in de wijn.

Land Duitsland
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Pfalz
Lekker bij Zeevruchten, Oosterse en Mediterrane gerechten, gebakken witvis en kruidige vleesgerechten
Smaakprofiel Krachtig, levendig en elegant
Druivenras Riesling
Jaargang 2022
Inhoud 0,75 L - 13%