Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
16 May 2020

Adieu Denis Durantou van Château l’Eglise Clinet †

Adieu

Tijdens de Bordeaux Primeur campagne bezoeken wij in razend tempo veel Châteaux om de jonge wijn te proeven. Bij een van mijn favorieten parkeerde ik de auto en wachtte even mijn beurt af.

Een graat magere man, denk nog geen 50 kilo wegend, een bleek gelaat met met baard keek mij aan. “Nico, kom maar er is plek genoeg”. Vreemd dacht ik, hoe weet hij mijn naam, wie is het? Ik kwam dichterbij en stak mijn hand uit. Ik zag opeens met wie ik te maken had, en keek de dood in de ogen. Daar stond mijn jarenlange makker, uitgemergeld, gezichtsbedekkende baard. De ogen van mijn eeuwige grapjas, mijn enfant terrible, mijn super, krankzinnige, knetter verzengende fantastische wijnmaker waren er, maar fonkelden niet meer. Mijn hart verkrampte toen het tot mij doordrong dat dit wel bijna zeker de laatste keer zou zijn dat ik hem zou zien.

Tout le monde stond om ons heen, er is dan in het professionele netwerk geen ruimte voor intimiteit. Ik ben even gaan zitten in de proefruimte. De morbide stilte op mij in laten werkend. Versleten slofte hij naar zijn stoel. Alsof een geest zich nog eenmaal roert. De laatste wijn die hij zal hebben gemaakt is de formidabele oogst 2019. Maar, is het fictie of feit? Ik weet het niet maar de energie was uit de wijn. Een stervend mens koestert hoop, dat moet vooral zo blijven. Bij het weggaan pakte ik zijn handen en bedankte hem voor het decennia lang mogen proeven van zijn wijnen. Wat ik zei begreep hij.

Adieu.

Denis Durantou van Château l’Eglise Clinet overleed vrijdagavond 15 mei 2020