Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Jul 2020

Deze week Jas d'Esclans Cru Classé - 2019 op de proeftafel van de Grote Hamersma

Proefnoititie Harold Hamersma - cijfer 9 | Bestel hem hier...

De jas kan uit en de Jas kan open. Terras op. Zon in. Erg goede Provence rosé. Mevrouw Hamersma had toevallig - nou ja, toevallig - net een tomatentaart gemaakt uit het kookboek Provence. Niet geheel verrassend: heel goede combinatie.

Het zoet van de tomaten, het knapperige van het bladerdeeg, het hartige van de tapenade, het kruidige van de herbes...het gaat allemaal zo goed samen met het zoete, het kruidige en het knapperige van deze rosé. Nu nog wat tuimelend jeugdfruit in de vorm van onstuimige abrikoos en perzik maar die komen nog wel tot rust.

Over Jas D'Esclans | Bestel hem hier...

Vanaf de oudheid was de vallei van Esclans erg beroemd om zijn druiven die de rijke Romeinse burgers zeer konden waarderen. De DOMAINE DU JAS D'ESCLANS wordt al in de XIII eeuw in de archieven vermeld. Het wordt ook weergegeven op de kaart van de Cassini in 1740.

De activiteiten van de Domaine evolueerden door de eeuwen heen. Eerst schapenvelden van zomerweiden waarvan de naam JAS afkomstig is; langzaam overgaand in de wijnbouw.

De wijngaard, met een gemiddelde leeftijd van meer dan dertig jaar, is aangeplant op een rode kleigrond, zandsteen en leisteen uit het Perm-tijdperk, die de wijn van de Jas d"Esclans intensiteit, elegantie en karakter geeft.

Het Domaine heeft altijd prioriteit gegeven aan traditionele teeltmethoden en profiteert sinds 1990 van het etiket van wijnen die zijn uitgegeven door biologisch geteelde druiven "gecertificeerd ECOCERT".
Het wijnhuis is één van de 23 wijnhuizen uit de Provence die de titel Cru Classé mag dragen.

Bekijk alle wijnen van Jas d'Esclans hier...