Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Aug 2020

Las Niñas, een Frans avontuur in Chili

Prijs-prestatie topper uit Chili |Bekijk de wijncollectie hier...

De  Franse familie Dauré is in de Languedoc een bekende en gerespecteerde naam. Hun Château de Jau behoort tot de beste wijnen van dit Zuid-Franse gebied. Maar eind negentiger jaren van de vorige eeuw kozen zij er toch voor om ook vér buiten de Franse grenzen wijngaarden aan te gaan leggen.

Bernard Dauré haalde in 1996 zijn vrienden Jean-Pierre Cayard en Claude Florence over om deel te gaan nemen in een omvangrijk project in Apalta (Chili). De dames van deze heren werden verliefd op de regio Apalta en de Colchagua vallei op zo’n twee en een half uur rijden zuid-westelijk van de hoofdstad Santiago.

De dames (Las Niñas) namen de aanleg van de wijngaarden ter hand. In totaal was daar drie jaar mee gemoeid. In de tussentijd kon de architect Mathias Klotz zich ontfermen over ontwerp en bouw van de kelder faciliteiten.

De acht ondernemende Françaises die er het innovatieve project opzetten zijn vereeuwigd in de etiketten van de reserva lijn. Ze vormen het familiealbum waarbij de portretten de geschiedenis van de wijngaard vertellen. De druiven voor de Reserva Las Niñas lijn worden handmatig geoogst in kistjes van 12 kg, waarna de druiven over de selectietafel gaan. Alleen het beste fruit wordt geselecteerd voor vinificatie. 

Intussen zijn de wijnstokken ruim twintig jaar oud en geven prachtige kwaliteit. Alle wijngaarden zijn biologisch. De wijnstokken staan diepgeworteld in grond waarin zand en kalkhoudende klei en vulkanisch gesteente in overdaad aanwezig is. De hoogstgelegen percelen liggen op circa 600 meter boven de zee en genieten van de zachte, drogende wind tussen de oceaan en het Andes gebergte. Ten zuiden van Apalta vormt de rivier de Tinguiririca de natuurlijke ondergrens van de vallei. Tevens heeft deze watermassa een temperatuur regulerende werking en brengt het voldoende vocht in de grond voor evenwichtige groei van de wijngaarden. De temperaturen overdag variëren tussen 23 en 35 graden Celsius. Dit geheel maakt het voor Las Niñas mogelijk om biologische wijnen te produceren die tot de allerbeste van Chili behoren. Met name de voorbeeldige ‘prijs-prestatie’ valt op.

Bekijk de wijncollectie hier...