Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Jul 2020

Logeren op een wijndomein, Pratello

Op drie kwartier rijden van het vliegveld van Verona ligt een wonderschoon stukje Italië, Pratello genaamd. Eigenaar Vincenzo Bertola transformeerde dit tamelijk vervallen agrarische bedrijf om tot een voorbeeldig (wijn) bedrijf met zeer fraaie logeer gelegenheden en een prima restaurant.

Pratello ligt hoog in de heuvels, uitkijkend op het zuid-westelijk deel van het Gardameer vanuit de wijngaarden is het schiereiland Sirmione goed te zien. De 4 kamers zijn keurig ingericht, gebruikmakend van duurzame bouwmaterialen. Voor grotere families zijn er ook 7 ‘superior’ kamers en acht apartementen die bovengemiddeld ruimte bieden. De studio “Mille 1” is daarvan de mooiste maar is alleen per week te huur.

Op het culinaire vlak kom je bij ‘Azienda Agricola Pratello’ niets tekort. Vanaf het uitgebreide ontbijt, met veel huisgemaakte producten via de lunch op het fraaie terras naar het diner in het grote bijgebouw waar op koele momenten de kachel stevig brandt. Het merendeel van alle, in de keuken, verwerkte ingrediënten is afkomstig van eigen grond en daarmee altijd biologisch want Vincenzo Bertolo introduceerde hier een werkwijze die het beste wordt omschreven als ‘biologisch+’. Bertolo bedacht zijn eigen ‘Methodo Pratello’ en motiveerde agrariërs om hem heen hetzelfde te doen. De gehanteerde prijzen in het restaurant lijken uit een andere tijd afkomstig met veel uitstekende gerechten die de € 10,- grens niet passeren. Een voortreffelijke maaltijd voor vier personen komt meestal de €100,- niet te boven.

Op het land, werkend met de Methodo Pratello, worden nadrukkelijk wat zaken die in de biologische wereld zijn toegestaan, tegen het licht gehouden. Bijvoorbeeld het gebruik van koper in de wijngaarden en zwavel (sulfiet) in de wijnbereiding. Bij Pratello worden deze telkens iets teruggedrongen, in stapjes van vijf jaar. Waar het gebruikelijk was om bomen en hagen juist uit de wijngaarden te verwijderen (om tractoren ruimte te geven) vindt bij Pratello het tegenovergestelde plaats. De in overdaad aangeplante bomen en hagen bieden vogels en insecten onderdak en dat is van groot belang in een bio-diverse omgeving waar juist de synergie tussen plant, dier en mens wordt nagestreefd.

Op het dak van het wijnbedrijf is een groot zwembad gebouwd, die houdt niet alleen de gasten koel, maar reguleert ook de temperatuur in de ondergelegen wijnruimten. Daarnaast is er een ‘biolake’ een basin waar gezwommen kan worden in natuurzuiver water zonder enige vorm van chemicaliën.

En dan de wijnen

Deze kunnen kwalitatief iedere kritische toets doorstaan en krijgen van Wijnschrijvers als Harold Hamersma en Nicolaas Klei dan ook de mooiste recensies. Bekijk en bestel hier de wijnen van Pratello.

Azianda Agricola Pratello
Via Pratello 26
25080 Padenghe sul Garda-Brescia-Italië
tel 00 39 030 9907005

http://www.pratello.com/en/home/
restaurant; [email protected]
kamers & apartementen; [email protected]