Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Sep 2020

Picpoul de Pinet - Villa des Croix, de ultieme viswijn

Al snorrend over de A9 op weg naar Spanje passeert u het grootste meer van de Languedoc het ‘Bassin de Thau’. Met 75 vierkante kilometer zout water beslist geen kleintje. Het is een paradijs voor schelpdieren, met name de oester en mosselteelt zijn er diepgeworteld. Maar ook fantastisch smakende zee-egels en natuurlijk de Dorade (Zeebrasem) komen er in grote getalen voor.

Bij het horen van deze verrukkingen uit zee denkt u -terecht- meteen aan witte wijn. En ook dat is in deze hoek van Frankrijk goed vertegenwoordigd. Gemaakt uit 100% picpoul druiven en genoemd naar het dorpje Pinet is ‘Picpoul de Pinet’ de ultieme viswijn.

Tot 1985 viel deze lokale specialiteit onder de Appellation Languedoc. Maar sinds 2013 is de status verhoogd en draagt deze wijn een eigen AC, Picpoul de Pinet. De druiven groeien op ongeveer 2500 hectaren wijngaard. Hier domineren de grote wijn coöperaties, maar er zijn ook uitstekend werkende kleine producenten te vinden.

Villa des Croix is er zo een. Hier vinden wij een frisdroge, haast sappige wijn. Hele fijne tonen van vers citrusfruit, maar er huppelt ook af en toe een bitter amandeltje over het smaakpallet. Uiteraard niet houtgerijpt, dus vol met heerlijke fruitindrukken.

Picpoul de Pinet 2019 Villa des Croix € 9,95