Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel GC 2015

GC 2015

€119,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
GC, de koning van Château du Cèdre, vraagt ‚zoals altijd om geduld. In het begin zwijgt hij, slechts een paar donkere aroma's ontsnappen uit het glas. Dan rijzen zwarte bessen, kersen, cacao en violet uit de wijn en vermengen zich met een gevoel van frish
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
GC, de koning van Château du Cèdre, vraagt ‚zoals altijd om geduld. In het begin zwijgt hij, slechts een paar donkere aroma's ontsnappen uit het glas. Dan rijzen zwarte bessen, kersen, cacao en viooltjes uit de wijn en vermengen zich met een gevoel van frisheid. De plotselinge intensiteit en rijkdom van het boeket laten ons weten dat we meer kunnen verwachten. Wees geduldig en voorbereid, aangezien de tijd dit boeket met zekerheid zal openen. De smaak is krachtig en rijk, ondersteund door frisheid en een echte tanninestructuur. Aanwezig, compact en jong, het draagt ‚al de belofte van een lang leven en voldoening in zich, terwijl kruiden, groene peper en een citroenschil de lange afdronk begeleiden. Een geweldige wijn, wijs en compleet, die jarenlang tot uw beschikking zal staan. Geniet van deze geweldige wijn met gegrild rundvlees bijvoorbeeld een entrecote, hertenvleesstoofpot, gebakken foie gras en wilde eendenborst.
 
Een uitstekende vintage 2015. De lente begon met mooie hoger dan gemiddelde temperaturen en vrij droge omstandigheden. Juni was uitzonderlijk zonnig en liet een perfecte bloei toe, terwijl juli en augustus op het juiste moment vol zonneschijn en wat regen waren. De weersomstandigheden in september zorgden voor een bijna perfecte rijping van de druiven.

Druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De oogst wordt volledig ontsteeld. 40 dagen fermentatie en maceratie in eikenhouten vaten van 500 liter, met regelmatig onderdompelen van de hoed (schillen) aan het begin van de fermentatie voor extractie van kleur en tannines.

Rijping: Malolactische gisting wordt gevolgd door 24 maanden rijping in dezelfde eikenhouten vaten. Gebotteld zonder filtering.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming AOC Cahors
Lekker bij Gegrild rundvlees bijvoorbeeld een entrecote, hertenvleesstoofpot, gebakken foie gras en wilde eendenborst.
Smaakprofiel Krachtig, strak, serieus en harmonieus.
Druivenras Malbec
Jaargang 2015
Inhoud