Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ladoix Les Grechons 1er Cru 2013

Ladoix Les Grechons 1er Cru 2013

€65,00
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Romig met geuren van citroen en ander rijp citrusfruit. In de mond is hij crispy en helder, met een grote mineraliteit. De eiken en toast tonen zijn fluweelzacht en bieden een extra lift van fruit naar de achterkant van het palette, evenwichtig met een er
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Ladoix 1er Cru 'Les Grechons' is rijk en intens. Hij is romig met geuren van citroen en ander rijp citrusfruit. In de mond is hij crispy en helder, met een grote mineraliteit. De eiken en toast tonen zijn fluweelzacht en bieden een extra lift van fruit naar de achterkant van het palette, evenwichtig met een erg lange afdronk. Deze wijn is droog, rijk en honingzoet met een geweldige balans en smaakt alleen maar naar meer!
 
Gelegen op de bovenste hellingen van Ladoix, heeft deze wijngaard, die op het oosten ligt en grenst aan Corton-Charlemagne, vrij diepe bodems die zijn samengesteld uit een mix van witte mergel en klei met daarop wijnstokken van 40 jaar oud. De druiven worden handmatig geoogst als zij volledig rijp zijn, daarna worden zij voorzichtig geperst in een pneumatische pers. De most wordt een nacht bewaard en daarna overgegoten in Franse eikenvaten die voor 30% uit nieuwe vaten bestaat. De fermentatie begint op natuurlijke wijze met inheemse gist en bacteriën. Hier blijven de wijnen 9 maanden rijpen waarna zij gebotteld worden door middel van zwaartekracht.
 
Rijping: 9 maanden op eikenvaten, 30% nieuw.
 
Bewaar potentieel: 8 tot 10jaar.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming A.O.C. Ladoix 1er Cru
Lekker bij Kreeft gegrild of klassiek gekookt met botersaus, Kingcrab, tarbot, zeetong a la meuniere of andere stevige witvissen met roomsaus. Romige risotto's.
Smaakprofiel Romig, crispy en helder. Tonen van rijpe citrus, toast en hoge mineraliteit.
Druivenras Chardonnay
Jaargang 2013
Inhoud