Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vouvray Sec Silex 2020

Vouvray Sec Silex 2020

€26,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Vouvray Silex is een helder gele wijn met zilvertinten en geeft ons fruitige en bloemige aroma's. Vuursteen wordt onthuld en harmonieus gemengd met de geur van hout & vanille. De smaak is vol en volumineus met acaciasmaak. Dit is een cdelicate wijn d
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Vouvray Silex is een helder gele wijn met zilvertinten en geeft ons fruitige en bloemige aroma's. Vuursteen wordt onthuld en harmonieus gemengd met de geur van hout & vanille. De smaak is vol en volumineus met acacia smaak. Dit is een delicate wijn die mineraal van oorsprong is en met zijn veroudering steeds complexer zal worden.
 

Deze wijn heeft echt de expressie van de uitzonderlijke lokale bodem in de wijngaarden van Vouvray. Vouvray Sec Silex komt van oude wijnstokken liggend op een heuvel gericht op het zuiden. De bodem bestaat hier uit grote vuurstenen, massief, klei en kalksteen. Deze situatie is uniek voor deze wijngaard en geeft de wijnen de bekende ''flinty flavour''.

De druiven worden 2 tot 3 uur geperst. Na het decanteren wordt het sap voor tweederde in tanks gedaan en de rest in eikenhouten vaten met 25% nieuw hout. Na de spontane fermentatie volgt 11 maanden sur lie rijping. De wijn wordt in september gebotteld, nadat hij twee of drie keer overgestoken is en fijn gefilterd.

Bewaarpotentieel: 20 jaar of langer in kelder.
 
Dit kleine domein is gelegen op de beroemde steile hellingen van de regio Vouvray, net ten noorden van de majestueuze rivier de Loire. Het produceert kleine hoeveelheden voortreffelijke witte wijn van zeer oude Chenin Blanc-wijnstokken.Hun bodem zit vol met vuursteen en silex - minuscule, miljoen jaar oude zeefossielen, daterend uit een tijd dat de zee dit deel van Noord-Frankrijk bedekte. De bodems zorgen nu voor een perfecte afwatering in deze koele, natte regio.Domaine d'Orfeuilles werd in 1947 opgericht door Paul Herivault.

Deze wijngaard wordt nu gecultiveerd door Bernard Herivault en zijn zoon.Ze doen er alles aan om met trots de tradities in de teelt en productie van hun wijnstokken te behouden.Resulterend in strakke maar smeuïge stroperige wijnen die een overvloed aan kwaliteiten vertonen van verse limoen en venkelzaadjes tot droge hartige "flinty" tonen.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch, Veganistisch
Herkomstbenaming A.O.C. Vouvray
Lekker bij Gerookte vissoorten, gedroogde worst en hamsoorten, aziatische keuken en witvissen met een romige saus.
Smaakprofiel Vol, droog met een complexe smaak en een zacht mondgevoel.
Druivenras Chenin Blanc
Jaargang 2020
Inhoud