Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cueva del Chamán Roble Monastrell 2019

Cueva del Chamán Roble Monastrell 2019

€11,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Roble Monastrell heeft een typische geur voor de druivensoort, met een subtiel aroma van gekonfijt fruit, vermengd met een rokerige en zacht gebrande achtergrond afkomstig van het lichte roosteren van de Franse eikenhouten vaten. In de mond is de wijn eve
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Roble Monastrell heeft een typische geur voor de druivensoort, met een subtiel aroma van gekonfijt fruit, vermengd met een rokerige en zacht gebrande achtergrond afkomstig van het lichte roosteren van de Franse eikenhouten vaten. In de mond is de wijn evenwichtig, fris, levendig en smaakvol met een passende zuurgraad en nobele tannines van rijp fruit. Het is ideaal om te drinken bij stoofschotels, ook bij salades met zachte dressing, entrecote, buikspek, pasta met champignons‚Ķ en zoals altijd bij charcuterie en een goed gezouten kaas. We raden aan om de wijn in de vijf jaar na de oogst te drinken bij een optimale gebruikstemperatuur van 15°C.
De wijnstokken die voor het maken van deze wijn zijn geselecteerd, worden zorgvuldig geselecteerd door de wijnmakers, die naast de kwaliteit van de druiven ook rekening houden met de leeftijd, de opbrengsten en de kracht van de wijnstok om maximale kwaliteit te garanderen. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Monastrell. Deze worden traditioneel gevinifieerd gevolgd door persen. Fermentatie vindt plaats in roterende horizontale tanks. De fermentatietemperatuur was ongeveer 26°C met een maceratietijd van 8 dagen. Na malolactische gisting rijpt de wijn minimaal 6 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter. De vaten zijn een mix van 15% nieuw tot 4 jaar oude eikenhouten vaten. Na de vatrijping wordt de wijn licht geklaard en koud gestabiliseerd.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DO Almansa
Lekker bij Stoofschotels, ook bij salades met zachte dressing, entrecote, buikspek, pasta met champignons en charcuterie.
Smaakprofiel Nobel, vol, levendig en smaakvol.
Druivenras Monastrell
Jaargang 2019
Inhoud