Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Domaine L'Idylle Savoie Cruet Vielle Vigne Bio 2022

Domaine L'Idylle Savoie Cruet Vielle Vigne Bio 2022

€17,95
op voorraad
Deze wijn heeft subtiele aroma's van rijp fruit zoals peren en pompelmoes. In de smaak heeft het tonen van verse boter en komen er zachte kruidenaroma's naar voren die een interessante complexiteit creëren.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

Deze wijn heeft subtiele aroma's van rijp fruit zoals peren en pompelmoes. In de smaak heeft het tonen van verse boter en komen er zachte kruidenaroma's naar voren die een interessante complexiteit creëren. De wijn is open, vlezig en heeft op de achtergrond hints van rijping op hout. De wijn is in balans door een natuurlijke frisse zuurgraad en eindigt met de smaak van geroosterde amandelen.

De jacquére druiven (typisch druivenras uit Savoie) is afkomstig van een klei-kalksteenbodem met stenige puinhellingen. De wijngaard ligt op een zonnige helling op het zuiden/zuidoosten met het uitzicht op de Grote Alpen. De wijnstokken zijn ongeveer 60 jaar oud en worden biologisch geteeld. De wijn ondergaat 100% malolactische gisting en rijpt op zijn fijne droesem om vulling en romigheid te creëren. 20% van de wijn rijpt in Franse eikenhouten vaten.

Over Domaine L'Idylle

Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Savoie, Frankrijk
Lekker bij Ideaal bij zoetwater vis zoals forel of snoekbaars en harde kazen.
Smaakprofiel Complex, romig en kruidig.
Druivenras Jacquère
Jaargang 2022
Inhoud 13 % - 0.75 L