Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tinedo Runrún Bio 2022

Tinedo Runrún Bio 2022

€14,95
op voorraad
Een witte wijn gefermenteerd met zijn schillen en gerijpt in rode vaten die hem kleur en een lichte tannine geven. Een unieke wijn voor ongelooflijke combinaties. Er is geen ander zoals dit.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

Een witte wijn gefermenteerd met zijn schillen en gerijpt in rode vaten die hem kleur en een lichte tannine geven. Een unieke wijn voor ongelooflijke combinaties. Er is geen ander zoals dit.

Runrún is een wijn die je van de ene verrassing in de andere brengt. Met een kleur die doet denken aan een roséwijn, is hij eigenlijk volledig gemaakt van witte druiven. De kleur komt gedeeltelijk voort uit het natuurlijke wijnbereidingsproces, waarbij het in contact komt met de schil, zoals bij de productie van rode wijn. Maar de kleur komt ook voort uit de unieke rijping van 6 maanden in eerder gebruikte Franse eikenhouten vaten, die voorheen werden gebruikt voor het rijpen van rode wijnen. Naast zijn opmerkelijke kleur zorgt dit rijpingsproces voor een subtiele tanninestructuur die enorm geniet van deze wijn.

Runrún is een informele uitdrukking in het Spaans die onder andere verwijst naar een vaag, onnauwkeurig gerucht dat in de geest blijft hangen. En zo ontstond Runrún, de wijn: enigszins onnauwkeurig, onverwacht en enigszins toevallig. Het is een gerucht dat ze voortdurend in de vaten ‘hoorden’, en ze wisten niet precies wat het betekende.

Toen zij eenmaal tot een besluit waren gekomen, werd het hardnekkige gerucht definitief opgelost toen zij het als een orange wine beschouwden, een concept dat in die tijd aan populariteit begon te winnen.

Over Tinedo

Het Tinedo landgoed van de familie Alvarez-Arenas is ideaal voor duurzame wijnbouw. De wijnbouw zit al sinds 1846 in de familie. Erfelijk belast heet dat! De laatste generatie heeft ecologische, sociale en culturele verantwoording hoog in het vaandel staan. Het doel van het wijn maken is om biologische, evenwichtige en complexe wijnen te krijgen door middel van een wijngaard die zijn biologische cyclus voltooit.
 
De boerderij is onderverdeeld in 30 percelen die onafhankelijk van elkaar beheerd worden, gebaseerd op het soort wijn dat wordt geproduceerd. Bepalend hiervoor zijn het terroir en het type wijnstok. Wijnmaker Manuel kiest ervoor om het contact tussen de gistende druiven en zuurstof te minimaliseren. Vanwege de hoge temperatuur oogst hij ‘s nachts en gebruikt hij koelapparatuur en CO2-ijs om de temperaturen te beheersen tijdens het wijn maak proces. Een deel van de wijn wordt gefermenteerd in 10.000 liter tanks van cement en een deel in dubbele rij 20.000 liter RVS tanks. De malolactische gisting vindt voor het grootste gedeelte plaats in de cementen tanks en een klein gedeelte in houten vaten al naar gelang het type wijn. De rijping van de wijn wordt op natuurlijke wijze gestabiliseerd zonder filtratie. Bijzonder is dat op dit domein nimmer chemische bestrijdingsmiddelen zijn ingezet, CO2 neutraal gewerkt wordt, uitsluitend gebruikmakend van zonne-energie. 

Land Spanje
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Castilla, La Mancha, Spanje
Lekker bij Aziatische keuken, couscous, tajine en curry's
Smaakprofiel
Druivenras Muscat, Sauvignon Blanc
Jaargang 2021
Inhoud 13.5 % - 0.75 L