Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Soave 2022

Soave 2022

€14,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Voor deze Soave wordt slechts één druivensoort gebruikt: Garganega. Het is een frisse en fruitige wijn met tonen van kamille, perzik en citrus, waarbij de zuurgraad een belangrijke rol speelt. Garganega, een inheemse druivensoort, groeit als een grote t
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Voor deze Soave wordt slechts één druivensoort gebruikt: Garganega. Het is een frisse en fruitige wijn met tonen van kamille, perzik en citrus, waarbij de zuurgraad een belangrijke rol speelt. Garganega, een inheemse druivensoort, groeit als een grote tros met middelgrote bessen. De natuurlijke aroma's worden zo goed mogelijk behouden. Om dit te doen, gebruikt Brigaldara cyro-extractie - een gedeeltelijke bevriezing van de druiven - die ze beschermt tegen oxidatie en hen zo in staat stelt het aromatische potentieel van de verse Garganega-druiven in het glas te brengen. Andere belangrijke elementen om de aromatische componenten van de variëteit te versterken zijn: het microklimaat en de temperatuur van de fermentatie die altijd onder de 14 ° C wordt gehouden.
 
Brigaldara ligt net buiten de stad San Floriano, in het hart van de regio Valpolicella, ten noorden van Verona. Het ligt bij de ingang van de Marano-vallei, een van de vier valleien die deel uitmaken van het klassieke gebied van Valpolicella, het oorspronkelijke en oudste wijnproductiegebied van de regio.
Land Italië
Productiemethode Duurzaam
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming DOC Soave
Regio Veneto
Lekker bij Als aperitief, met frisse salades, gegrilde groenten en schapenkaas.
Smaakprofiel Fris, fruitig en droog met een goede zuurgraad.
Druivenras Garganega
Jaargang 2021