Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gavi i Risi 2022

Gavi i Risi 2022

€15,90 €12,75
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Gavi i Risi heeft een strogele kleur, vol lichtgroene reflecties in het glas. Het heeft een vol en fris aroma, met fruitige tonen die aangenaam mengen met die van groen en gras. Vol en rond in de mond, met een discrete structuur met zuivere hints van exot
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Gavi i Risi heeft een strogele kleur, vol lichtgroene reflecties in het glas. Het heeft een vol en fris aroma, met fruitige tonen die aangenaam mengen met die van groen en gras. Vol en rond in de mond, met een discrete structuur met zuivere hints van exotisch fruit en gouden appel.
 
Deze Gavi is afkomstig uit het gebied van Gavi, van een wijngaard van 0,8 Ha en de tweede in Novi Ligure, van 1,6 Ha. Beiden hebben een zuidwestelijke ligging op een hoogte van 240 meter boven zeeniveau. Het gebied is licht heuvelachtig, de bodem is mergel - kalkhoudend. Deze wijngaarden zijn uitsluitend samengesteld uit Cortese, deze druiven zijn van Italiaanse afkomst.
 
De druiven ondergaan een zachte persing en een koude decantatie gedurende 24 uur. Daarna vindt voor 90% van de most de gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 18 en 20 ° C, gedurende 50 dagen. Gevolgd door rusten op zijn eigen gisten, nog eens 80 dagen. De andere 10% van de most wordt gefermenteerd in houten vaten. Na 90 dagen wordt deze toegevoegd aan de 90%. Eenmaal geassembleerd, blijft de wijn 2 maanden rusten in de fles.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DOCG Gavi
Lekker bij Lichte visgerechten als cheviche, schelp en schaaldieren, sushi en rijke salades met kip of vis.
Smaakprofiel Vol, rond en discreet.
Druivenras Cortese
Jaargang 2022
Inhoud