Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Viña Consolación Chardonnay 2021

Viña Consolación Chardonnay 2021

€11,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De kleur van deze Chardonnay is er een van bleke stro, met heldergroene reflecties. Hij is zeer aromatisch, tropisch fruit overheerst, met perfecte geuren van rijpe ananans en appel. Hij begint fris en eindigt romig in de mond met een fantastische zijdeza
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De kleur van deze Chardonnay is er een van bleke stro, met heldergroene reflecties. Hij is zeer aromatisch, tropisch fruit overheerst, met perfecte geuren van rijpe ananas en appel. Hij begint fris en eindigt romig in de mond met een fantastische zijde zachtheid.
 
De oogst van 2021 werd gekenmerkt door een lente met een gemiddelde, normale regenval en een hete zomer met zachte nachten, waardoor druiven werden verkregen met een perfect evenwicht tussen de mate van suiker en de fenolische rijpheid. De wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer acht of tien dagen. Zodra de alcoholische gisting is gestopt wordt er een wekelijkse batonage uitgevoerd gedurende 3 maanden voordat de wijn wordt klaargemaakt voor botteling. Door deze techniek toe te passen verkrijgen Famila Conesa een wijn met een perfecte aromatische balans en een smaak met een onovertroffen volume.
 
Elk seizoen speelt zijn eigen rol in de wijncyclus van deze oude wijngaard en helpt de druiven om een uitstekende rijpheid te bereiken. De Pago Guijoso-wijnstokken, waar deze Chardonnay verbouwt wordt, bevinden zich op de grenzen van het Parque Natural de las Lagunas de Ruidera, te midden van een natuurlijke omgeving vol leven. Het biedt de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van de druiven. Alle druiven hebben volgens Familia Conesa hun eigen ziel. Ze dragen allemaal de Pago Guijoso herkomstbenaming en zitten boordevol smaak, aroma's, textuur en karakter.
 
Beste Chardonnay van Spanje 2020 en een van de 10 beste ter wereld.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch, Veganistisch
Herkomstbenaming D.O. Pago Guijoso
Lekker bij In de boter gebakken stevige witvis en kreeft klassiek en langoustines.
Smaakprofiel Fris zuren en romig in het einde. Zijdezacht, aromatisch met tropisch fruit.
Druivenras Chardonnay
Jaargang 2021
Inhoud