Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Weingut Kranz Riesling Gutswein Bio 2022

Weingut Kranz Riesling Gutswein Bio 2022

€16,95
op voorraad
Deze Gutswein is een zuivere en precieze stijl riesling. Deze wijn heeft sappig fruit en fijne citrustonen van limoen en sinaasappelschil. Het heeft een elegante frisheid, met een licht ziltige ondertoon waardoor het perfect is bij verschillende gerechten
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

De riesling-druif is de grote witte druivensoort van Duitsland. Dit vanwege zijn lange levensduur en het vermogen om het karakter van de wijngaarden naar boven te brengen. Deze riesling-druiven groeien op de bergkammen ten zuiden van Weingut Kranz. De koele wind zorgt voor een frisse en zuivere wijn.

Deze Gutswein is een zuivere en precieze stijl riesling. Deze wijn heeft sappig fruit en fijne citrustonen van limoen en sinaasappelschil. Het heeft een elegante frisheid, met een licht ziltige ondertoon waardoor het een perfecte metgezel is bij verschillende gerechten.

Over Weingut Kranz

Vanuit een traditioneel ‘gemengd bedrijf’ ontwikkelde het bedrijf zich na de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de grootouders van de huidige generatie tot een volwaardig wijnbedrijf.

Met grote zorg werd de aanplant verzorgd waarbij nadrukkelijk werd gekeken naar de grondsoort in relatie tot de druivensoort. Boris Kranz werkt al jaren biologisch, waarmee elke vorm van chemische middelen in wijngaard of kelder werden verbannen. Pinot blanc, riesling, chardonnay en pinot noir zijn de enig gebruikte druiven.

Oogsten gaat met de hand en er volgt een strenge selectie van druiven in de wijngaard en kelder. De druiven worden slechts licht gekneusd en in belangrijke mate geperst zonder inweking. Het sap mag even bezinken waarna de wijn gaat gisten met natuurlijke gisten. Het effect is een serie wijnen met grote finesse, zuiverheid en ragfijn zuur, dat bovendien prachtig opgenomen is in de wijn.

Land Duitsland
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Pfalz, Duitsland
Lekker bij Verschillende gestoomde vissoorten, sashimi, klein gevogelte en schaaldieren
Smaakprofiel Fris, elegant en sappig
Druivenras Riesling
Jaargang 2022
Inhoud 12 % - 0.75 L