Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Weingut Kranz Weißer Burgunder Gutswein Bio 2022

Weingut Kranz Weißer Burgunder Gutswein Bio 2022

€16,95
op voorraad
Deze weisser burgunger is vol sappig fruit, dat doet denken aan groene peer & rijpe appels. De wijn is elegant, verfrissend en heeft lichte romigheid die wordt gecombineerd met een aangename zuurgraad.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

Deze weisser burgunger is vol sappig fruit, dat doet denken aan groene peer & rijpe appels. De wijn is elegant, verfrissend en heeft lichte romigheid die wordt gecombineerd met een aangename zuurgraad.

De wijngaarden, waar de druiven voor deze wijn worden geplant, strekken zich als een gordel rond het oosten uit in de vallei van de kleine Kalmit, de heuvel waar Weingut Kranz op gelegen is. De bodem is een mengsel van löss, leem en heeft een matig krijtachtig gehalte

Over Weingut Kranz

Vanuit een traditioneel ‘gemengd bedrijf’ ontwikkelde het bedrijf zich na de Tweede Wereldoorlog onder leiding van de grootouders van de huidige generatie tot een volwaardig wijnbedrijf.

Met grote zorg werd de aanplant verzorgd waarbij nadrukkelijk werd gekeken naar de grondsoort in relatie tot de druivensoort. Boris Kranz werkt al jaren biologisch, waarmee elke vorm van chemische middelen in wijngaard of kelder werden verbannen. Pinot blanc, riesling, chardonnay en pinot noir zijn de enig gebruikte druiven.

Oogsten gaat met de hand en er volgt een strenge selectie van druiven in de wijngaard en kelder. De druiven worden slechts licht gekneusd en in belangrijke mate geperst zonder inweking. Het sap mag even bezinken waarna de wijn gaat gisten met natuurlijke gisten. Het effect is een serie wijnen met grote finesse, zuiverheid en ragfijn zuur, dat bovendien prachtig opgenomen is in de wijn.

 

Land Duitsland
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Pfalz, Duitsland
Lekker bij Kalfs- en varkensvlees, gegrilde vis, risotto en asperges
Smaakprofiel Sappig, mineraal en verfrissend
Druivenras Grauer Burgunder
Jaargang 2022
Inhoud 12.5 % - 0.75 L