Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Evodia 2021

Evodia 2021

€10,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Mineraal, zijdezacht en elegant. Deze wijn is in een verfijnde stijl met veel frambozen, zoetzure kersennoten vermengd met een kenmerkende mineraliteit. Evodia betekent parfum. Dit is de perfecte weergave van de Grenache uit Aragon met zijn eigen druiven
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Mineraal, zijdezacht en elegant. Deze wijn is in een verfijnde stijl met veel frambozen, zoetzure kersennoten vermengd met een kenmerkende mineraliteit. Evodia betekent parfum. Dit is de perfecte weergave van de Grenache uit Aragon met zijn eigen druiven en smaken. Het landschap waar Evodia wordt verbouwd is heel bijzonder vanwege de hoogte en hellingen, wat resulteert in een zeer pure en frisse wijn.
 
De druiven komen van zeer oude wijnstokken met een gemiddelde opbrengst van 4000kg/ha, afkomstig van kalkhoudende, klei en leisteen bodems. De druiven worden ontsteelde en niet geplet. De fermentatie vindt plaats in betonnen tanks gedurende 20 dagen met zachte extracties. De maceratie duurt 7 dagen met behulp van de batonnage-techniek. Op deze manier wordt een meer extractie verkregen en vindt er een lagere druivenoxidatie van de druiven plaats. Een klein deel van de blend rijpt in vaten. (10% in vaten en 90% in betonnen tanks).
Land Spanje
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DO Calatayud
Lekker bij Stoofvlees, gebraden rundvlees, hertenbiefstuk en stamppotten.
Smaakprofiel Mineraal, zijdezacht en elegant.
Druivenras Garnacha
Jaargang 2021
Inhoud