Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Caldierosso 2016

Caldierosso 2016

€22,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
De kleur van Caldierosso is robijnrood. In de geur heeft het aroma's van bramen en kersen met krudige tonen. Het is een volle wijn, rijk aan fruit, met hints van cacao en specerijen. Gemaakt van Teran, Merlot, Nebbiolo en Tempranillo. Een bijzondere wijn
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De kleur van Caldierosso is robijnrood. In de geur heeft het aroma's van bramen en kersen met krudige tonen. Het is een volle wijn, rijk aan fruit, met hints van cacao en specerijen. Gemaakt van Teran, Merlot, Nebbiolo en Tempranillo. Een bijzondere wijn gemaakt van een bijzondere combinatie druiven.
Nicola en Alberto Benvenuti vormen de nieuwe generatie wijnmakers. Gepassioneerd, bescheiden en zeer talentvol, zijn ze inmiddels een aantal jaren de gekroonde koningen van Istrië/Kroatië. Zowel hun droge als hun zoete witte alsmede de bijzondere rode wijn zijn verkozen tot de beste van het land. Duurzaam werkend, met familietradities hoog in het vaandel kiezen de broeders Benvenuti voor inheemse druivenrassen als Malvasia en Teran. Het microklimaat op de terrasvormige hooggelegen wijngaarden nabij Kaldir/Motovun in het binnenland van Istrië zorgt in combinatie met de witte ondergrond voor minerale expressie en behoud van frisheid en aroma. Het zijn verteerbare wijnen met een bijzondere frisheid en mineraliteit.
Land Kroatië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming Istrië
Lekker bij Rood vlees, lam, varken, kip, konijn, vederwild en ham & worstsoorten.
Smaakprofiel Vol, fruitig en elegant.
Druivenras Teran, Tempranillo, Merlot, Nebbiolo
Jaargang 2016
Inhoud