Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lemberger 2016

Lemberger 2016

€16,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Deze Lemberger heeft een intens kruidige geur van kersen, bessen en peper, gecombineerd met de volwassen nuances van hout. De smaak is sterk gestructureerd, droog, karaktervol met een complexe tanninestructuur en een intens lange afdronk. Hoewel hij nog v
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Lemberger heeft een intens kruidige geur van kersen, bessen en peper, gecombineerd met de volwassen nuances van hout. De smaak is sterk gestructureerd, droog, karaktervol met een complexe tanninestructuur en een intens lange afdronk. Hoewel hij nog veel rijpingspotentieel bezit, ziet de 2016 er al behoorlijk intens uit. Deze Lemberger is zeer goed te bewaren. Volgens het wijnhuis is de piek van de rijpheid 8 tot 10 jaar of zelfs langer na de oogst. De Lemberger is een veeleisende metgezel. Hij eist een sterke tegenstander. Maar als u eenmaal een gerecht hebt gebakken en goed hebt gekruid, is de Lemberger een heel goede partner. Probeer hem bij sterk gekruide wildgerechten of groenten gerechten zoals lasagne.

Lemberger heeft een thuis gevonden in de Gustavshof-wijngaarden buiten de klassieke Lemberger-regio's. Gustavshof kweekt de druivensoort nu al meer dan tien jaar en gebruikt deze om Lemberger-soorten te bereiden die eigenlijk meer in de richting van Blaufränkisch gaan.

De wijngaarden van deze wijn liggen in de beschutte zijdalen van de Kloppberg. Daar vind je kalkrijke mergelbodems, die een zeer positief effect hebben op het karakter van de Lemberger. Na een traditionele mostgisting rijpt de wijn minimaal 12 maanden in houten vaten.
Land Duitsland
Productiemethode Biodynamisch, Vegan
Herkomstbenaming Q.B.A. Rheinhessen
Lekker bij Sterk gekruide wildgerechten of groenten gerechten zoals lasagne.
Smaakprofiel Sterk gestructureerd, droog, karaktervol en complex.
Druivenras Lemberger
Jaargang 2016
Inhoud