Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 'Mapuche' Cabernet Sauvignon-Syrah 2021

'Mapuche' Cabernet Sauvignon-Syrah 2021

€12,95 €9,95
op voorraad
Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Het heeft intense aroma's van bramen en pruimen gecombineerd met subtiele hints van kokosnoot en ceder. In de mond is de wijn sappig en evenwichtig met een mooie grip die de charmante textuur niet aantast.
1-2 dagen
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Het heeft intense aroma's van bramen en pruimen gecombineerd met subtiele hints van kokosnoot en ceder. In de mond is de wijn sappig en evenwichtig met een mooie grip die de charmante textuur niet aantast. Smaken van kersen en bramen worden aangevuld met mooie hints van vanille.

Over Las Niñas

In 1996 haalde Bernard Dauré zijn vrienden, Jean Pierre Cayard en Claude Florensa, over om samen met hem een wijndomein te creëren in Apalta, Chili. De vrouwen van de drie families (moeders en dochters) werden al snel verliefd op het land van Apalta in de Colchagua-vallei, op slechts twee uur rijden van Santiago. Ter ere van hen kreeg de wijnmakerij de naam: Viña las Niñas (wijnen van de meisjes). Vandaag de dag bezit Las Ninãs 160 hectare wijngaard, beplant met cabernet-sauvignon, camenère, syrah, mourvèdre, grenache, merlot, sauvignon-blanc en chardonnay. Mathias Klotz ontwierp en bouwde de kelder. Anno 2021 is Las Ninas een zelfstandig wijnbedrijf.
 
In het lokale inheemse dialect betekent Apalta “aardbeving”, het land zelf heeft de vorm van een kleine hoefijzervormige vallei. Beschut in het Noorden, Oosten en Westen door heuvels, tot een hoogte van ongeveer 600 meter en badend in de zachte bries, die tussen de bergketen van het Andes gebergte en de Stille Zuidzee waait. De rivier de Tinguiririca markeert het einde van de vallei ten zuiden van Apalta. Deze rivier regelt de temperatuur en levert het nodige water voor irrigatie. De bodem is deels van zandhoudende klei, maar ook met een rotsachtig vulkanisch mengsel op andere plaatsen, met gemiddelde zomertemperaturen van rond de 23°C.
 
Beetje bij beetje is Las Niñas het terroir beter gaan begrijpen, om de productie van druiven van topkwaliteit te garanderen, waardoor zij enkele van de meest opmerkelijke wijnen in Chili kunnen produceren. Apalta is vandaag een van de meest prestigieuze en bekroonde regio’s ter wereld en is sinds 2018 een wettelijk beschermde herkomstbenaming.

Land Chili
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Colchague Vallei, Chili
Lekker bij Ragout, gegrild vlees, stoofvlees en gevulde paprika
Smaakprofiel Sappig, charmant en evenwichtig
Druivenras 90 % Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah
Jaargang 2021
Inhoud 13.5 % - 0.75 L