Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel L'Enclos de Remparts 2013

L'Enclos de Remparts 2013

€119,00
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
De officieel non-vintaged maar 2013 geoogste Vin de France L'Enclos des Remparts Franc de Pied MMXIII is een heldere, citruskleurige Sauvignon Blanc uit de Sancerre. De wijn opent met een zeer helder, elegant en subtiel maar toch diep en geconcentreerd bo
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De officieel non-vintaged maar 2013 geoogste Vin de France L'Enclos des Remparts Franc de Pied MMXIII is een heldere, citruskleurige Sauvignon Blanc uit de Sancerre. De wijn opent met een zeer helder, elegant en subtiel maar toch diep en geconcentreerd boeket van zuivere citrusvruchten, witte bessen en fijne minerale aroma's. Vol en voorzien van een grote finesse en minerale zuiverheid. De wijn combineert complexiteit met finesse en elegantie, en lijkt ondanks zijn concentratie en lange, aanhoudende afdronk altijd gewichtloos. Veel grip en spanning hier, deze wijn is echt fris, maar vol potentieel. Het is heeft een enorm lange afdronk en is goed gestructureerd.
 
Dit is de derde vintage van een wijn van een enkele wijngaard van niet-geënte wijnstokken, geproduceerd in een ommuurde wijngaard binnen de ruïnes van de stadsmuren van Sancerre. De wijnstokken zijn een selectie uit de wijngaard van de familie Les Romains. Dit is ook de plaats met de meest perfecte bodem van vuursteen en klei waarvan Vacherons terecht voorspelt dat het de wijn zijn assertieve stijl zal geven. Ook is dit de plek waar de Sauvignon Blanc druiven op dit bijzonder zonnige perceel op het zuiden de perfecte rijpheid zullen bereiken. De druiven worden met de hand geoogst. Gefermenteerd op inheemse gisten en gerijpt in barriques waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Deze wijn kan niet als Sancerre worden bestempeld vanwege de experimentele methoden die bij de productie worden gebruikt.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming Vin de France
Lekker bij Rijkere zeevruchten in botersauzen.
Smaakprofiel Zeldzaam, complex, rijk en zuiver.
Druivenras Sauvignon Blanc
Jaargang 2013
Inhoud