Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Riesling 2020

Riesling 2020

€21,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Pratello Riesling is in de kleur goudgeel en scherp helder. De neus is een schot van exotische geuren, schoon en onbeschadigd: mango, gele meloen en witte vlierbes, zijn de dominante aroma's van deze wijn. Sluit af met een afdronk van jasmijnbloemen, met
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Pratello Riesling is in de kleur goudgeel en scherp helder. De neus is een schot van exotische geuren, schoon en onbeschadigd: mango, gele meloen en witte vlierbes, zijn de dominante aroma's van deze wijn. Sluit af met een afdronk van jasmijnbloemen, met een vleugje frisheid en zoet mineraal, dat mooi naar de neus stijgt. In de mond is het als een zijden doek, fris, plezierig en integer. De wijn grijpt met sensaties van rijpe druiven en Tunesische mango. Er is een sterk evenwicht tussen zoet, zout, zuur en bitter. Het is een wijn die past bij zowel vlees- als visgerechten als ook 'gerookte' gerechten. Probeert u hem eens bij risotto met gerookte kaas en spek, gevogelte met een romige saus maar ook een schnitzel, kalfsvlees met tomatensaus en haas met groenten en meer.

De Riesling-druiven zijn afkomstig van moraine heuvels nabij het Gardameer, waar zij genieten van een ideale belichting en constante ventilatie die zorgt voor een perfecte rijpheid. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en ondergaan zij een koude maceratie gedurende 48 uur. Daarna worden ze zacht geperst en uitgegoten in roestvrijstalen tanks waar de gisting begint die ongeveer 15 dagen duurt. De wijn rijpt 4 maanden in roestvrijstalen tanks en rust daarna nog 6 maanden in de fles.
Land Italië
Productiemethode Biologisch, Vegan
Herkomstbenaming IGT Benaco Bresciano
Lekker bij Risotto met gerookte kaas en spek, gevogelte met een romige saus maar ook een schnitzel, kalfsvlees met tomatensaus en haas met groenten en meer.
Smaakprofiel Fris, exotisch, plezierig en elegant.
Druivenras Riesling
Jaargang 2020
Inhoud