Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Premier Cru Extra Brut 2015 - Magnum 1,5L

Premier Cru Extra Brut 2015 - Magnum 1,5L

€145,00
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
De neus opent met tonen van patisserie, brioche, boter, geroosterde hazelnoten en honing met de bedwelmende geur van kamperfoelie, rozen, limoen en meidoorn. Na het luchten van de wijn onthult hij tonen van umami en een meer fruitig karakter: warme appels
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Blend: 70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier en 15% Chardonnay.
Harvest: 2014.
Bottled: Juli 2015.
Dosage: 2gr/l.
Disgorged: November 2018
 
Deze briljante en intenste lichtgele kleur laat de wijn in het glas schitteren van strogeel naar zilver. De levendige stroom van kleine belletjes vormen een delicate ring van mousse aan de bovenkant van het glas. Beide voorspellen een heerlijke frisse en rijke wijn.
 
De neus opent met tonen van patisserie, brioche, boter, geroosterde hazelnoten en honing met de bedwelmende geur van kamperfoelie, rozen, limoen en meidoorn. Na het luchten van de wijn onthult hij tonen van umami en een meer fruitig karakter: warme appels, verse zwarte bessen, kers, granaatappel, bosaardbeien, pomelo en hints van zoethout, groene thee en pepermunt.

In de mond is de eerste indruk schoon en fris met een zachte, romige mousse. De wijn ontwikkelt al snel een volle, knapperige fruitigheid, ondersteund door de zuurgraad van citroenen en pomelo. Het midden palette is vol rond een mineraliteit van klei- en krijtgrond die breedte, structuur en een duidelijk vleugje zout geeft, voorafgaand aan de afdronk. Deze voelbare balans is vermengd met een algehele indruk van frisheid en aromatische precisie die het rijke, toegankelijke genot versterkt en het zachte, smaakvolle karakter van de afdronk onderstreept.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming A.O.C. Champagne
Lekker bij Oesters, zalm en tonijn sashimi, coquilles, vette witvis en zachte kazen.
Smaakprofiel Krachtig, schoon, mineraal en een romige mousse.
Druivenras 70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier, 15% Chardonnay
Jaargang 2014
Inhoud