Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Roggio Del Filare 2019

Roggio Del Filare 2019

€39,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Roggio del Filare is robijnrood van kleur met lichte granaattinten. In de neus een intens, complex boeket met geuren van rijpe pruimen en kersen, leidend tot buitengewoon fascinerende kruidige en bloemige nuances. Geweldig karakter en essentie. Fluweelzac
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Roggio del Filare is robijnrood van kleur met lichte granaattinten. In de neus een intens, complex boeket met geuren van rijpe pruimen en kersen, leidend tot buitengewoon fascinerende kruidige en bloemige nuances. Geweldig karakter en essentie. Fluweelzachte tannines, sterke textuur, fruitig en gekruid. Een warm aanhoudend, vol en harmonieus mondgevoel. De kenmerken van de aroma's van Roggio del Filare lijken op die van Rosso Piceno Superiore maar dan krachtiger. Wat echter overheerst, is de kruidnagel onder de kruiden.

De druiven worden met de hand geplukt midden oktober in de vroege ochtend of late namiddag en in kleine kistjes geplaatst die gekoeld worden voordat ze in de kelder arriveren.
De vinificatie vindt plaats in kleine temperatuurgeregelde roestvrijstalen gistingstanks. De maceratie op de schil duurt ongeveer 28 dagen. De veroudering vindt plaats in nieuwe Franse barriques gedurende 18 maanden.
De Grote Hamersma - 9+ Geproefd op 7 mei 2020
Argwaan. Nadrukkelijke, donkere, breed geschouderde, waarin aan de voorkant een diepe voor in het glas is getrokken. Zou het daarood voorkant heten. Enfin. Uiterlijk vertoon in verpakkingsland gaat niet altijd hand in hand met kwaliteit. Meestal heeft zo'n opgepompt design iets te verbergen en da's maar zelden lekkere wijn. Ook dat nog: een halsketting met allemaal edelmetalen medailles. Als dat maar geen klatergoud is. Als kroon op de lauweringsinspanningen ook nog een rood plakkaat van de Gambero Rosso 2020: tre bicchieri. Nu is dat zo'n beetje de hoogst haalbare onderscheiding die deze Italiaanse wijngids uitdeelt maar ze zijn er scheutig mee.
Ter geruststelling: kun je ook doen met de rosso uit de fles al trapt het prijskaartje wellicht wat op de rem. De inhoud doet dat overigens niet. Reuzerood. Nadrukkelijk stampend. Niet op lemen voeten maar op suède zevenmijlslaarzen. Dwars door eiken wouden, bramenstruiken, pruimenboomgaarden, bessenbeschuttingen, specerijenaanplant, cacaoplantages en tanninetroggen. De argwaan kijkt en wijkt.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DOC Rosso Piceno Superiore
Lekker bij Gebraden rundvlees, stoofschotels, hertenbiefstuk, wildzwijn en haas.
Smaakprofiel Fluweelzachte tannines, sterke textuur, fruitig en gekruid.
Druivenras 70% Montepulciano, 30% Sangiovese
Jaargang 2019
Inhoud