Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Saint-Estephe 2017 2ème Grand Cru Classé en 1855

Saint-Estephe 2017 2ème Grand Cru Classé en 1855

€149,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De kleur van deze wijn is diep donkerrood en glanzend. De complexe neus heeft een mooie aromatische intensiteit van framboos, braam, zwarte bes en zwarte kers vergezeld met bloemige en minerale tonen. De krachtige en evenwichtige structuur onthult de zuiv
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
De kleur van deze wijn is diep donkerrood en glanzend. De complexe neus heeft een mooie aromatische intensiteit van framboos, braam, zwarte bes en zwarte kers vergezeld met bloemige en minerale tonen. De krachtige en evenwichtige structuur onthult de zuiverheid van het fruit. De smaak is vol en elegant, is uitgesproken door de aanhoudendheid van het sappige fruit en onthult daarna soepele en zachte tannines. Deze vintage weerspiegelt perfect de signatuur van zijn terroir en heeft een zeer goed verouderingspotentieel.
 
Vintage 2017: Het jaar begon met een milde en droge winter, gekenmerkt door 2 weken koude eind januari. De temperaturen bleven mild in het voorjaar, waardoor vanaf 29 maart een de eerste knoppen barstten. Een vroege oogst leek waarschijnlijk, maar de groeicyclus vertraagde eind april onder invloed van koelere temperaturen. De monding van de Gironde speelde toen zijn essentiële rol van thermische regulator tijdens de 3 opeenvolgende dagen van vorst, die de wijngaard spaarde.
 
De zomerse omstandigheden in mei en juni bevorderden een gelijkmatige bloei. (Volle bloei op 29 mei). De wijnstok zette zijn ontwikkeling rustig voort, zonder enige bijzondere ziektedruk, een onmiskenbaar voordeel in het beheer van de 45 hectare biologische wijnbouw. De regenbui van eind juni leidde tot de start van veraison op 21 juli. Na een droge en gematigde zomer versnelden de septemberregens het rijpingsproces. De volledige rijpheid van de 4 druivensoorten werd daardoor in zeer korte tijd bereikt en de oogst vond plaats onder ideale omstandigheden.
 
Het team van een honderdtal plukkers werkte binnen de percelen, in een zeer soepel verlopende operatie. Dit precisiewerk werd weerspiegeld in de kelder, die onlangs is uitgerust met meer dan 90 vaten met kleine capaciteit. De extractie was zacht en de maceratie iets korter dan vorig jaar. Het klimaat van 2017 was bijzonder gunstig voor Cabernet Sauvignon. Dit jaar maken ze 76% uit van de Grand Vin-blend, waardoor deze vintage een zeer klassiek profiel heeft.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming Saint-Estephe 2ème Grand Cru Classé en 1855
Lekker bij Cotes du boeuf en ander gebraden rundvlees, hertenbiefstuk, beef wellington en boeuf bourgignon.
Smaakprofiel Complex, intens, vol en elegant.
Druivenras 76 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot, 3 % Cabernet Franc, 1 % Petit Verdot
Jaargang 2017
Inhoud