Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Blanc Cru Classé 2021

Blanc Cru Classé 2021

€21,20 €16,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Blanc Cru Classé heeft een prachtig glazende witgouden kleur. Hij heeft een complexe neus die fruitige tonen van perzik, pomelo, limoen en bloemige aroma's van kamperfoelie combineert. De smaak is fris, licht en in al zijn gedaanten prachtig met moo
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Blanc Cru Classé heeft een prachtig glazende witgouden kleur. Hij heeft een complexe neus die fruitige tonen van perzik, pomelo, limoen en bloemige aroma's van kamperfoelie combineert. De smaak is fris, licht en in al zijn gedaanten prachtig met mooie finesse in de afdronk. Hij is heerlijk te combineren bij de proven√ßaalse keuken dan denken wij meteen aan bouillabaisse met schaal- en schelpdieren, Franse mosselen, kip met romige saus en mediterraanse kruiden.
 
De oogst van 2020 was schitterend. Na een goed bewaterde winter, waarbij de grond en de ondergrondse watervoorraden royaal werden hersteld, was de lente mild, geen vorst of zware storm. Deze klimatologische omstandigheden zorgden voor een goede bloei en een goede vruchtzetting. De zomer was bijzonder droog en heet. Op 27 juli gaf een grote regenbui onze wijngaard overvloedig water, die dankzij dit water normaal heeft kunnen proviteren om zijn rijpingscyclus te beëindigen.

Het terroir bestaat uit complexe combinatie van klei en zandsteen, die diep rood gekleurd is door ijzeroxide en wordt verfrist door de zoute lucht van de Middellandse Zee. De grond is zeer goed gedraineerd wat de kwaliteit van de druiven verbetert. De druivenoogst voor de Rolle begon op 8 september. Deze zijn zeer vroeg in de ochtend geplukt om snel de nog koude druiven terug te brengen in de kelders, wat het soepel laten verlopen van de fermentaties vergemakkelijkt. Ze gebruiken een buisvormige wisselaar om de oogst te koelen om zo de aroma's tijdens de persfase te behouden.
Het sap werd in een nieuwe Inertis-pers geperst. De sappen worden vervolgens een aantal dagen koud gehouden om op te helderen. De fermentatie begint dan en duurt meer dan 15 dagen bij lage temperaturen.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Crus Classés des Côtes de Provence
Lekker bij De provençaalse keuken; bouillabaisse met schaal- en schelpdieren, Franse mosselen, kip met romige saus en mediterraanse kruiden.
Smaakprofiel Complex, fris, licht en in al zijn gedaanten prachtig.
Druivenras Rolle 50%, Ugni Blanc 25% , Clairette 25%.
Jaargang 2021
Inhoud