Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Alpha 2021

Alpha 2021

€18,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De Glouglou (haastige slokken) van Chateau de Manissy. Het heeft geuren van verse rode bessen, aroma's van grijze peper, framboos, kers en hazelnoot. In de mond heeft deze wijn knapperige tannines en een soepele structuur.
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De Glouglou (haastige slokken) van Chateau de Manissy. Het heeft geuren van verse rode bessen, aroma's van grijze peper, framboos, kers en hazelnoot. In de mond heeft deze wijn knapperige tannines en een soepele structuur. Heerlijk te combineren bij Black Angus, charcuterie en paddenstoelen risotto of pasta.
 
Generation#Alpha verwijst naar de nieuwe generatie, zeer toegewijd aan het beschermen van het milieu. Sinds de geboorte van zijn eerste kind heeft eigenaar Florian André onvermoeibaar gewerkt om verder te gaan in de bescherming van het milieu. Generation Alpha is een wijn opgedragen aan de kinderen van de toekomst. Het is een natuurlijke rode wijn gemaakt van 100% Cinsault, gevinifieerd met inheemse gisten, zonder toevoeging van sulfiet. Een cuvée gemaakt op het fruit, laag in alcohol en met veel frisheid.
 
De druiven worden met de hand geoogst en zijn afkomstig van een zandbodem bezaaid met kiezelstenen. De wijnstokken staan aangeplant op hellingen gericht op het zuiden. 50% van de wijn wordt geperst in hele trossen en de andere 50% wordt eerst ontsteelt waarna koude maceratie volgt gedurende 24 tot 48 uur. Alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten bij gemiddelde temperatuur (22 tot 26 ° C) gedurende ongeveer 10 dagen. De wijn wordt gebotteld in zijn jeugd.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Vin de France
Lekker bij Black Angus, charcuterie en paddenstoelen risotto of pasta.
Smaakprofiel Fruitig, knapperig en soepel.
Druivenras Cinsault
Jaargang 2020
Inhoud