Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Amarone della Valpolicella Classico 2015 - Half 0,375L

Amarone della Valpolicella Classico 2015 - Half 0,375L

€21,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Amarone Classico is fel rood van kleur. De zuivere aroma's van rode kersen en bessen worden opgetild door een bloemige toets. Zoet bij binnenkomst met een mooi zoet en zacht mondgevoel, dan ietwat bitter met opmerkelijke tannines bij de levendige rode bes
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Amarone Classico is fel rood van kleur. De zuivere aroma's van rode kersen en bessen worden opgetild door een bloemige toets. Zoet bij binnenkomst met een mooi zoet en zacht mondgevoel, dan ietwat bitter met opmerkelijke tannines bij de levendige rode bessenaroma's. Eindigt klassiek droog en met een vleugje van alcohol afgeleide warmte. Deze gefocuste, energieke wijn is nu heerlijk, maar zal over met veroudering alleen maar beter worden.

Amarone Classico wordt gemaakt van druiven die zijn geoogst in de wijngaarden van Brigaldara, gelegen in het hart van de zogenaamde Valpolicella Classica, bij de ingang van de Marano-vallei. De druiven die voor de productie van Amarone worden gebruikt, zijn het best blootgesteld geweest aan de zon en de schil het meest dun. De zorgvuldige selectie van de druiven in de wijngaard en het strikte beheer van het droogproces zijn van buitengewoon belang voor deze wijn. De druiven blijven ca. 120 dagen drogen en worden vervolgens gevinifieerd. De wijnbereiding bevordert de overdracht van alle nobele componenten van de schil naar de wijn. Amarone Classico volgt de traditionele productiemethode en maakt gebruik van grote houten vaten die in staat zijn om de wijn te evolueren in de ca. 3 jaar veroudering.
Rijping: 1 jaar in Franse barrique en 2 jaar in 25hl Slavonisch eikenvaten.
Land Italië
Productiemethode Duurzaam
Herkomstbenaming DOCG Amarone Della Valpolicella
Lekker bij Risotto all'amarone, Brasato all’ Amarone, gebraden rundvlees, wild zwijn, hert en stoofpotten.
Smaakprofiel Klassiek, zacht, warm en energiek.
Druivenras 45% Corvina, 45% Corvinone, 10% Rondinella
Jaargang 2015
Inhoud