Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel La Dame de Château 2020

La Dame de Château 2020

€22,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
La Dame, de tweede wijn van het landgoed, is fantastisch. Een uitbarsting van rood steenfruit, bloemen en specerijen raast over het palette in een weelderige, open Bordeaux Superior die zeker vele bewonderaars zal vinden. Fris, soepel en complex, met een
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
La Dame, de tweede wijn van het landgoed, is fantastisch. Een uitbarsting van rood steenfruit, bloemen en specerijen raast over het palette in een weelderige, open Bordeaux Superior die zeker vele bewonderaars zal vinden. Fris, soepel en complex, met een precieze definitie van rood fruit in evenwicht gehouden door kruiden en geweldige tannines. Lagering meestal in neutraal eiken en beton helpt een mate van frisheid te behouden.
 
Gepassioneerd en gek op geweldige wijnen, besloot Pascal Collotte in 2002 Chteau Jean Faux over te nemen. Vanuit een ruïne bouwde hij een klein landgoed op prachtig gelegen hellingen van Sainte-Radegonde, op de linkeroever van de Dordogne, 5 km van Castillon-la-Bataille. Met veel zorg voor de wijnstokken zoekt deze plantenliefhebber vooral de signatuur van het terroir. Nauw gecontroleerd door Stéphane Derenoncourt, worden de wijnen, gecertificeerd in biodynamica, gevinifieerd in perfecte omstandigheden en profiteren ze van een afgemeten veroudering. Hier gaat de prioriteit naar evenwicht. De wijnen zijn daardoor goed verteerbaar en gemakkelijk te drinken, zowel jong als met enkele jaren veroudering.
 
Vinificatie: 12 tot 14 maanden in eikenvaten en 6 maanden in roestvrijstalen vaten. 100% Saury Franse eiken vaten 20% in nieuwe vaten, 40% in 1 jaar oude wijnvaten en 40% in 2 jaar oude wijnvaten.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming A.O.C. Bordeaux Superieur
Lekker bij Wild hert of zwijn met een zoete saus van chocola of cranberrys, geroosterd vederwild, lamsrack of rundvlees.
Smaakprofiel Fris, soepel en complex, vol rood fruit, kruidig en geweldige tannines.
Druivenras 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Jaargang 2017
Inhoud