Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Oeil du Temps 2012

Oeil du Temps 2012

€29,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Cuvée Oeil du Temps is bijna zwart van kleur met robijnrode reflecties. De wijn heeft een mooie, complexe neus met aroma's van meidoorn, zoethout, zwarte bessen en zwart fruit in balans met tonen van veroudering. De ruime, geconcentreerde en zijdezachte
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Cuvée Oeil du Temps is bijna zwart van kleur met robijnrode reflecties. De wijn heeft een mooie, complexe neus met aroma's van meidoorn, zoethout, zwarte bessen en zwart fruit in balans met tonen van veroudering. De ruime, geconcentreerde en zijdezachte mond biedt een mooie fruitige substantie. Hij is verfijnd en geconcentreerd met soepele tannines, mineralen en heeft een sterke intensiteit die leidt tot een mooie lange afdronk.
 
De druiven worden handmatig geoogst, waarna de druiven op de sorteertafel gaan en totaal worden ontsteelt. De gisting vindt 4 weken plaatst in houtenvaten. Daarna rijpt de wijn verder in eikenvaten van 1 en 2 jaar oud. De wijn wordt handmatig gebotteld.
 
Ch√¢teau Mignan is gelegen in de Minervois in Zuid-Frankrijk. Minervois is een wijnbouwgebied gelegen in de Languedoc-Roussillon, tussen de steden Narbonne en Carcassonne. Eigenaar Christian Mignard maakt zijn wijnen van druiven die groeien op klei en kalksteen in een wijngaard van circa 20 hectare. Christian komt uit een wijnmakersfamilie en is betrokken bij het maken van de mooiste wijnen voor andere wijnbedrijven. Ch√¢teau Mignan is zijn eigen creatie waar hij enorm trots op is. Een betrekkelijk jong wijnbedrijf, opgericht in 2006. Het ‚La Livini√®re‚ gedeelte van zijn bedrijf wordt beschouwd als het meest typische en beste terroir van de Minervois.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming AOC Cru La Livinière
Lekker bij Cote du Boeuf en ander gegrild rundvlees of wild, cassoulet, bloedworst, confit de canard en hele camambert uit de oven met rozemarijn, tijm en knoflook.
Smaakprofiel Complex, verfijnd en geconcentreerd met soepele tannines.
Druivenras 70% Syrah, 20% Grenache, 10% Carignan
Jaargang 2012
Inhoud