Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Moscato Giallo Classico 2022

Moscato Giallo Classico 2022

€18,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Goldmuskateller of Moscato Giallo is vooral bekend in Piemonte. Het wordt in die regio meestal gevinifieerd als dessertwijn. In St. Michael-Eppan wordt Goldmuskateller droog gevinifieerd en verrukt het gehemelte met een aangename, frisse zuurgraad en een
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Goldmuskateller of Moscato Giallo is vooral bekend in Piemonte. Het wordt in die regio meestal gevinifieerd als dessertwijn. In St. Michael-Eppan wordt Goldmuskateller droog gevinifieerd en verrukt het gehemelte met een aangename, frisse zuurgraad en een heerlijke volheid, gemengd met een klassieke noot van salie. Het heeft een lichtgele kleur met groene schitteringen. In de neus intense aroma's van rijp fruit, nootmuskaat en salie. Mooie volheid wordt hier gecombineerd met frisse zuren en elegantie. Drink deze wijn als exclusief aperitief of als verfrissende zomerwijn. Combineer hem met lasagne, gerechten met pompoen, antipasti en pasta met vis en of schelpjes.
De wijngaarden liggen tussen de 400 en 450m hoog op hellingen van St. Michael Eppan en zijn gericht op het zuidoosten tot zuidwesten. Het terroir is alluviaal. Handmatig oogsten van de Moscato Giallo vindt plaats midden oktober. Gisting en veroudering vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Lasagne, gerechten met pompoen, antipasti en pasta met vis en / of schelpdieren.
Smaakprofiel Frisse zuren, mooie volheid, verfijnd.
Druivenras Moscato Giallo
Jaargang 2022
Inhoud