Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Nov 2021

Beaujolais in Den Haag

En nog 700 andere fantastische wijnen onder één dak. Biologisch, biodynamisch, sulfietvrij en Vegan.

November is bij uitstek de ‘Beaujolaismaand’. Traditiegetrouw komt dan ook de jonge wijn uit het nieuwe jaar op de markt. Maar naast deze ‘primeurwijn’ zijn er natuurlijk nog véél meer heerlijke wijnen te ontdekken. Beaujolais ligt in het uiterste zuiden van de Bourgogne en de wijngaarden liggen op de glooiende groene hellingen, de uitlopers van het centraal massief. Als rode druif is hier de gamay heer en meester.
Uit deze sappige drif worden niet alleen ‘gewone’ Beaujolais wijnen gemaakt, maar ook de beroemde ‘Cru’s zoals Fleurie, Morgon en Moulin-à-Vent.

SAQSA Restaurant - Picture of SAQSA Restaurant, The Hague - Tripadvisor

Saqsa Restaurant en Beaujolais

De gedreven chef Joao werkte onder meer bij het luxueuze Plaza Athenee in Parijs waar driesterren Chef, Alain Ducasse maar liefst 21 jaar vorm en inhoud gaf aan het hoogstaande culinaire profiel van dit Top hotel.
Joao opende in zijn eigen restaurant hier in Den Haag, Saqsa geheten. Op 18-19 & 20 november serveert Saqsa Restaurant een compleet Beaujolais menu. Klassieke gerechten uit de wijnregio met natuurlijk daarnaast ook héérlijke wijnen. Natuurlijk is ook de speelse Beaujolais Nouveau van de partij.

Brouilly 2020 Domaine Coudert
Fleurie Clos de la Roilette 2020 Coudert père et Fils
Morgon ‘Les Charmes 2017 Domaine de la Bonne Tonne
Chénas ‘Les Carrières’ 2018 Domaine Thillardon
Chénas ‘Les Blémonts’ 2017 Domaine Thillardon
Chénas ‘Chassignol’ 2016 Domaine Thillardon
Moulin-à-Vent 2017 Domaine Thillardon

Met op het bord klassiekers als...

Oeufs Beaujolaise € 9,50
Cassoulette d’Escargots, sauce Chablis € 12,-
Gesmolten Camembert, honing & walnoten € 9,-
Langzaam gegaarde runderwang in rode wijnsaus € 16,50
Filet van kabeljauw met gebraiseerde prei € 19,-

Claire Chasselay

Als bron voor de nieuwe wijn kozen wij weer voor de Beaujolais Nouveau 2021 van wijn wonderdame Clair Chasselay. Haar biologische wijndomein ligt in het uiterste zuiden van het Beaujolaisgebied, even ten noorden van de stad Lyon. Hier produceert zij levendig geurende, sappig smakende wijnen met karakter. De zuiverheid wordt extra beïnvloed door het feit dat zij geen overdaad aan sulfiet toevoegt aan de jonge wijn waardoor deze een heerlijk en vooral natuurlijke stijl behoudt. Tijdens de Beaujolais driedaagse bij Saqsa Restaurant in het glas.