Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Oct 2021

Champagne Abyss uit de oceaan gevist

De eminente wijnmaker van Champagne Leclerc Briant is Hervé Jestin. Samen met big boss, Frédéric Zeimett ontwikkelde hij een plan om Champagne op een unieke manier te laten rijpen.

Vanuit de gedachte dat als de druk in de fles gelijk is aan de druk buiten de fles en een meer evenwichtige rijping zal plaatsvinden. In de fles is de druk ongeveer 6 atmosfeer, zeg maar drie maal dat van een autoband. Maar hoe krijg je diezelfde druk ook buiten de fles?

Nou heel simpel door de flessen af te zinken in de oceaan op een diepte van ongeveer 60 meter. Champagne cuvée Abyss rijpt dus op de zeebodem waardoor de rijping op unieke wijze zich voltrekt. Als zijeffect blijven er ook allerlei zeebodembewoners kleven aan de fles. Die zaken blijven later dan ook nadrukkelijk aanwezig op de fles. Het geeft duidelijk een extra dimensie aan deze al unieke Champagne.

De wijn is uitermate exclusief en voor héél Nederland zijn er maar 90 flessen!

Champagne Cuvée Abyss 2016 € 195,- 

Leclerc Briant Champagne Abyss 2015 - Well of wine