Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Mar 2022

De cognac collectie van Bosman Wijnkopers

In 1858 begon Amédée-Edouard Dor, de oudste zoon van een cognacfamilie (de familie had wijngaarden in Balzac en Ruffec), aan zijn levenslange passie: de mooiste collectie Cognacs in Frankrijk verzamelen. Door Cognachuizen af ​​te struinen, groeide Amédée's reputatie snel en kreeg hij toegang tot Cognacs die nog nooit eerder waren gezien of geproefd. Veel van wat hij kocht had al meer dan 70 jaar gerijpt in vaten.

Toen A.E Dor stierf, nam zijn schoonzoon, Noël Denieul-Dor, het stokje over en zette hij de traditie voort van het verzamelen van oude partijen cognac. A.E. Dor bezit nog veel van deze oude cognac uit die periode. De oudste schatten worden opgeslagen in ‘Le Paradis’, een deel van het cognachuis dat al meer dan 200 jaar onveranderd is gebleven en nu het hart en de ziel vormt van het moderne A.E. Dor.

Sommige van deze cognacs bestaan ​​al zo lang dat hun alcoholpercentage door natuurlijke verdamping is teruggelopen tot 30%. Deze verdamping van alcohol, wordt "het aandeel voor de engelen" genoemd. Volgens de regels van BNIC (Bureau National Interprofessionnel du Cognac) mag cognac geen lager alcoholpercentage hebben dan 40% (regel uit 1946), maar A.E. Dor was het eerste cognachuis (1951) dat cognac met een lager alcoholpercentage mocht verkopen. Dit gold voor hun Très Vieilles Grandes Champagnes.

Het huis wordt beschouwd als een van degenen die kwaliteits cognac verkopen, omdat ze veel oude cognac hebben en additieven schuwen. Er zijn weinig of geen andere huizen die kunnen tippen aan A.E. Dor’s verzameling oude schatten. Ze hebben cognac van o.a. 1805, 1811, 1834 en 1858, dat wil zeggen uit de periode voordat phylloxera (druifluis) de wijnstokken in de cognacstreek vernietigde.

In 1980 kocht Jacques Rivière het huis, samen met zijn broer. Jacques werkte in de textielindustrie en reisde veel, en er wordt gezegd dat hij het bedrijf kocht zodat zijn vrouw Odile Rivière een hobby zou hebben terwijl hij weg was. Odile stierf echter in een auto-ongeluk in 1992, Jacques en de kinderen namen toen het huis over. Sinds decennia weet elke generatie de traditie van Amédée-Edouard Dor te respecteren. Vandaag de dag blijft Pierre-Antoine Rivière het werk van zijn ouders Odile en Jacques Rivière voortzetten.

De collectie van Bosman Wijnkopers bestaat uit:

A.E. DOR Cognac Fins Bois Pur Cru € 29,95
A.E. DOR Cognac VS – 0,375L € 29,95
A.E. DOR Cognac VS € 39,95
A.E. DOR Fine Champagne VSOP – 0,375L € 39,95
A.E. DOR Fine Champagne VSOP € 54,95
A.E. DOR Cognac Napoleon € 89,95
A.E. DOR Cognac Rare Fine Champagne XO € 135,-
A.E. DOR Cognac Grande Champagne Albane € 79,95A.E. DOR Pineau de Charentes Blanc € 32,95
A.E. DOR Pineau de Charentes Rouge € 32,95


Cognac op aanvraag:
A.E. DOR Cognac Vieille Reserve NO 6
A.E. DOR Cognac Vieille Reserve NO 7
A.E. DOR Cognac Vieille Reserve NO 8
A.E. DOR Cognac Fins Bois 1970
A.E. DOR Cognac Fins Bois 1979
A.E. DOR Cognac Petite Champagne 1988
A.E. DOR Cognac Petite Champagne 1989